Search by category:
Egyéb kategória

Több mint 119 millió euróba került a tavalyi országos tesztelés

Több mint 119 millió euróba került a tavalyi országos tesztelés
Mészáros Richárd
2021. 03. 02., k – 10:42

2021. március 2., kedd – 10:44
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

A belügyminisztérium 550 800 eurót kapott az orvosi tanúsítványok kinyomtatására. A tárcának további 4,95 millió eurót utaltak ki, mely összegből a rendőrök, tűzoltók, hegyi mentők, civil alkalmazottak és a központi belügyi apparátus alkalmazottainak juttatásait fedezték. A teszteléssel kapcsolatos egyéb kiadások fedezésére a belügyi tárca 9 millió eurót kapott.

A tesztelés előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos költségek térítésére a védelmi minisztériumnak 42,66 millió utaltak át. Az alkalmazottaknak több mint 11,77 millió eurót fizettek ki.

Az Állami Tartalékalap 50,94 millió eurót kapott az anyagkészlet biztosítására.

Az országos tesztelésre 2020 őszén került sor. A kormány a „Közös felelősség” művelet lebonyolításával a védelmi minisztériumot bízta meg. Az akció célja az volt, hogy feltérképezzék a járványgócokat és elkülönítsék a fertőzötteket az egészséges lakosoktól.

Bevezető
Pozsony |

A tavalyi országos koronavírus-tesztelés több mint 119,89 millió eurójába került az államnak – közölte a pénzügyminisztérium sajtóosztálya. Az összeget az államkincstárból utalták ki az egyes minisztériumoknak és intézményeknek.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment