Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová fogadta Eduard Hegert, a helyreállítási tervről beszéltek

Čaputová fogadta Eduard Hegert, a helyreállítási tervről beszéltek
Mészáros Richárd
2021. 03. 04., cs – 19:28

2021. március 4., csütörtök – 19:30
Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Martin Strižinec elnöki szóvivő elmondta: egy régóta tervezett munkaértekezletre került sor csütörtökön. „Elsősorban a helyreállítási tervről volt szó, amelyet a miniszter bemutatott az államfőnek, de beszéltek az aktuális belpolitikai helyzetről is” – fűzte hozzá.

Heger is azt írta a közösségi hálón, hogy a helyreállítási tervről konzultált Čaputovával. „Az elnök asszony már többször is pozitívan foglalt állást a helyreállítási tervvel kapcsolatban, aminek nagyon örülök” – fűzte hozzá. Az államfő a csütörtöki bejegyzésében üdvözölte a minőségi előrelépést ezen a téren.

A találkozóra egy nappal azután került sor, hogy Čaputová Richard Sulíkkal és Veronika Remišovával, a koalíciós SaS és Za ľudí pártok elnökével tárgyalt a kormányválságról. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását szorgalmazzák.

A koalícióban már hosszabb ideje feszült a viszony. A feszültség a Szputnyik V vakcinák beszerzése után tetőzött, melyről Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő egyezett meg az orosz féllel.

A kormányátalakítással összefüggésben szóba került a személycsere a miniszterelnöki és az egészségügy-miniszteri poszton is. A koalíciós partnerek közül senki sem akarta elárulni, hogy Hegert akarják-e miniszterelnöknek. Abban egyetértettek, hogy az előrehozott választás nem opció.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő csütörtökön az elnöki palotában fogadta Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminisztert. Erről a közösségi hálón tájékoztatott csütörtökön. A találkozó fő témája a helyreállítási terv volt, de érintették az aktuális belpolitikai helyzetet is.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment