Search by category:
Egyéb kategória

Remišová: Önreflexió nélkül elképzelhetetlen a további kormányzás

Remišová: Önreflexió nélkül elképzelhetetlen a további kormányzás
Hegedűs Norbert
2021. 03. 05., p – 15:34

2021. március 5., péntek – 15:47
Veronika Remišová

Friss ikon
On

Törzs

„Az előrehozott parlamenti választás katasztrofális lenne az országra nézve, ezért várunk önreflexiót a kormánykoalíciótól. Arról tárgyalunk, hogy pontosan milyen formában” – szögezte le Remišová.

A Za ľudí elnöke bírálta Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi minisztert a kisebbségi kormányzással kapcsolatos kijelentése miatt. A miniszter a Denník N-nek adott interjúban azt mondta, készek lennének ketten is kormányozni a Sme rodinával, összesen 70 parlamenti képviselővel. Remišová szerint ez azt jelenti, készek akár az ellenzékkel és a „fasisztákkal” kormányozni. „A parlamenti többséghez 76 szavazat szükséges. Ebben az esetben önvizsgálat helyett kimutatnák, hogy csakis a hatalom érdekli őket. Nagy csalódás” – szögezte le Remišová, hozzátéve, a Za ľudí képviselői joggal frusztráltak amiatt, hogy hogyan működik ez a kormánykoalíció.

Naď úgy reagált, hogy ha a két kisebb koalíciós partner „erőnek-erejével” ki akar lépni, akkor az OĽANO számára nem marad más, mint elfogadni ezt a helyzetet. „Nem kötözhetjük meg őket. Azt pedig nem engedjük, hogy előrehozott választás legyen. De mi köze van a fasisztákhoz egy felelősen viselkedő kormánynak, amely marad, hogy teljesítse a választóknak tett ígéreteit?” – írta a védelmi miniszter.

„Nem szeretnénk kisebbségi kormányt, de bízunk benne, hogy ha így alakul a helyzet, akkor az összes parlamenti képviselő támogatni fogja az emberek számára hasznos javaslatokat. Hiszen éppen ezt ígérték a választás előtt” – tette hozzá Naď.

Az SaS és a Za ľudí kormányátalakítást szeretne elérni, a Sme rodina sem zárta ki ezt. Richard Sulík, az SaS elnöke a kormányfő lecserélésével kapcsolatban is több nyilatkozatot tett. A kormánypártok folytatják az átalakításról szóló tárgyalásokat.

Bevezető

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy „valamiféle önreflexió” nélkül folytatni tudná ez a kormánykoalíció. Erről a közösségi oldalán írt, szerinte állandó konfliktushelyzetben és feszültségben nem lehet dolgozni. Az előrehozott választást továbbra is elutasítja.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment