Search by category:
Egyéb kategória

Duda Ernő: Mit és hogyan kellene tanulniuk a diákoknak?

Duda Ernő

Duda Ernő előadása „Mit és hogyan kellene tanulniuk a diákoknak?” címmel a TEDxSzeged előadássorozat keretében 2019. október 5-én hangzott el az IH Rendezvényközpontban.

Duda Ernő a Solvo Biotechnológiai Zrt. vezérigazgatója és alapítója Előadása során olyan manapság égető kérdésekkel foglalkozik, mint a munkaerőpiac és a valós tudás megszerzésének a módjai. Hozzáértését mi sem támasztja jobban alá, mint az a több mint húsz vállalkozás, amelynek alapításához ő is hozzájárult. A Szegedi Tudományegyetem címzetes docenseként pedig többek között vállalkozástant is tanít.

Design: Nagy Zsófia & Yilmaz Timur Ádám

Számos magyar város után Szegeden is megrendezték a TEDx konferenciát „Okosan Kapcsolódó Világ” címmel. A rendezvénynek, amelyen az SZTE Gazdaságtudományi Kar oktatói is előadást tartottak, a szegedi Ifjúsági Ház adott otthont 2019. október 5-én.

A TEDx konferencia a közismert TED Talks konferenciasorozat licensze, amely helyi kezdeményezések számára biztosít lehetőséget a konferencia megszervezéséhez. A TEDx konferencia viszont teljes mértékben önálló szervezést igényel, a TED Talks-tól független a témakör meghatározása, a beszélgetések indítása és a meghívottak kiválasztása is. Ugyanakkor a két rendezvénysorozat célja közös: világszerte eljuttatni a TED küldetésének szellemét a helyi közösségekbe.

2019. otóber elején a szegedi Ifjúsági Ház megtelt az érdeklődőkkel és az üzleti élet különböző területeiről érkező szakemberekkel, akiknek 15-15 perc állt a rendelkezésükre, hogy gondolataikat megosszák a közönséggel. Az előadók számos, a digitális világ miatt felmerült akadályra és kérdéskörre próbáltak választ adni, többek között, hogy hogyan tudjuk hasznosítani a minket körülvevő és folyamatosan fejlődő technológiai újdonságok nyújtotta előnyöket, milyen lehetőségeink lesznek a jövő városában, a megújult közlekedési formákban, és hogyan tudunk jól alkalmazkodni a felgyorsult világunkhoz.

Duda Ernő

Duda Ernő: Mit és hogyan kellene tanulniuk a diákoknak?” című cikkünk a #site_linkoldalon jelent meg.

Post Comment