Search by category:
Egyéb kategória

MMA: Tömött UFC-kártya

MMA: Tömött UFC-kártya
Mészáros Richárd
2021. 03. 06., szo – 13:52

2021. március 6., szombat – 14:01
MMA: Tömött UFC-kártya

Friss ikon
Off

Törzs

Amanda Nunes vs. Megan Anderson

Amanda Nunest mindenidők legjobb női kevert harcművészeként tartanak számon. A 32 éves brazil harcos az első nő az UFC-ben, aki egyszerre két kategóriában is magáénak tudhatta a bajnoki övet. Légsúlyban 2016-ban, a pehely-súlycsoportban pedig 2018-ban diadalmaskodott, s mindkét pozícióját azóta is tartja. Nunes a fogadóirodák szerint is az egyértelmű esélyes a tőle legalább fél fejjel magasabb Megan Anderson elleni párharcban. Míg Nunes profi MMA-s győzelem:vereség rátája 20:4, Megan Anderson jóval kevesebb tapasztalattal rendelkezik a ketrecben (11:4). Hogy mennyire sikerül majd Andersonnak „megerőltetnie” a még mindig relatíve fiatal és domináns harcos 32 éves Nunest, az kérdéses – viszont mégiscsak a pehelysúlyú bajnoki címről van szó, s mint minden párharcban, itt is bármi történhet

Petr Yan korábbi legendás csapattársa Jose Aldo ellen mutatta meg egy hosszú, de annál izgalmasabb bunyóban, hogy miért becézik „Könyörtelennek”:

 

Petr Yan vs. Aljamain Sterling

Az orosz Petr Yan elsősorban boxoló, s profi MMA karrierjében igencsak mutatós 15:1-es győzelem:vereség rátával rendelkezik. Hogyna megnézzük meccseinek eredményét, ellenfeleit szinte mindig ütésekkel, esetleg rúgásokkal, vagy pedig bírói döntésekkel nyeri. Már majdnem hat éve annak, hogy egyik ellenfelét guillotine-fojtással győzte le – viszont ez volt az egyetlen alkalom, hogy feladásra kényszerítéssel hozott meccset.

Talán a stíluskülönbség miatt is annyira érdekes ez a párosítás. Petr Yan és legújabb ellenfele, Aljamain Sterling ugyanis mintha egymás ellentétei lennének harcmodorban. Sterling profi karrierje során csak kétszer küldte padlóra ellenfelét ütésekkel, viszont feladásra kényszerítésben pedig remekel – 8 mérkőzést is így nyert. Karrierjében Sterling összes 19 mérkőzést nyert, és 3-at veszített.

Aljamain Sterlingnek legutolsó meccsén mindössze másfél perc kellett, hogy egy tökéletesen kivitelezett rear-naked fojtással feladásra kényszerítse az egyébként szintén magasan értékelt és bajnokesélyesnek tartott Cory Sandhagent:

 

Egy újabb dagesztáni szambós: Islam Makhachev

Dagesztánból (orosz tagköztársaság) sorjában törnek ki a világ legjobb szambó-harcosai, akik félelmetes birkózó és földhharc-technikáikkal rémálmokat okoznak ellenfeleiknek. Ide tartozik a 29 éves Islam Makhachev is, aki nem kevesebb mint 6 meccses győztes szériával rendelkezik, összesített rátája pedig szinte makulátlan: 18:1. Makhachev ezúttal a 32 éves amerikai Drew Dober ellen fog megküzdeni (23:9). A dagesztáni Makhachev edzői között ott lesz a jelenlegi könnyűsúlyú bajnok Habib Nurmagomedov is. 

Amanda Nunes pusztító teljesítménnyel győzte le és védte meg első alkalommal bajnoki övét az MMA-szupersztár Ronda Rousey ellen 2016-ban:

Islam Makhachev így kovácsolt magának nevet:

Bevezető

Az UFC 259-es eseményén a leginkább várt párharc Jan Blachowicz és Israel Adesanya összecsapása, azonban ez koránt sem jelenti azt, hogy ez az egyetlen „nagy bunyó”. Ami azt illeti, ezen kívül két másik bajnoki mérkőzést is láthatunk majd: méghozzá a legendás Amanda Nunest teszi próbára Megan Anderson a női pehelysúlyú bajnoki címért, illetve a félelmetes orosz boxoló és jelenlegi légsúlyú UFC-bajnok Petr Yan és az amerikai-jamaicai származású birkózó Aljamain Sterling is megküzdenek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment