Search by category:
Egyéb kategória

Krajčí nem készül lemondani

Krajčí nem készül lemondani
Hegedűs Norbert
2021. 03. 09., k – 17:22

2021. március 9., kedd – 17:32
Marek Krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

Krajčí erről a Markíza televízió Na telo plus című műsorában beszélt kedden. Szerinte Igor Matovičnak maradnia kell a kormányfői székben, és egyéb személycserékre sincs szükség a kabinetben.

Krajčí azt mondta, „nagyon nehéz” feladat a minisztérium vezetése, de feltételezi, hogy „képes helytállni”. Egy komolyabb kormányátalakítás szerinte „nem lenne túl okos lépés Szlovákia szempontjából”, a kormányválság megoldását pedig abban látja, hogy minden miniszter törődik a maga reszortjával. Azt nem tudja megítélni, segítene-e valamit az ő távozása, és úgy véli, a kormánykoalíció jelenlegi helyzete miatt leginkább Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a felelős.

Krajčí bejelentette, hogy a szerdai (március 10.) kormányülésen fel akarja vetni a kötelező állami karantén bevezetését a nem uniós országokból hazatérők számára. Azt is kifogásolja, hogy az ingázóknak a 72 órásnál nem régebbi teszt helyett elegendő a hétnapos is. Szerinte fel kell kutatni az összes olyan fertőzöttet Szlovákiában, aki a vírus dél-afrikai mutációjával fertőződött meg.

A miniszter egyeztetni akar a Nemzeti Információs Központ igazgatójával az oltásra való bejelentkezési rendszer működéséről, és elnézést kért azoktól, akiknek nem sikerült feliratkozniuk.

Véleménye szerint a nyári szünet előtt mindenkit sikerül beoltani, aki ezt kéri. Az EU-ban egyelőre nem engedélyezett Szputnyik V vakcinával szerinte három hét múlva kezdődhet nálunk az oltás, erre külön bejelentkezési rendszert hoznak létre, feltételezése szerint egy héttel az oltás megkezdése előtt helyezhetik üzembe.

A Szputnyik V vakcina beszerzése kormányválságot váltott ki, a vásárlásról Igor Matovič miniszterelnök tárgyalt az orosz féllel. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakításáról beszélt, ettől a Sme rodina sem zárkózott el. A koalíció tovább tárgyal, szerdán (március 10.) ül össze a Sme rodina elnöksége, valamint az SaS képviselői klubja. A kormányátalakítás mellett a miniszterelnök és Marek Krajčí egészségügyi miniszter leváltásáról is beszélnek.

Bevezető

Marek Krajčí egészségügyi miniszter távozásáról a kormányfőnek kell döntenie, ő nem készül lemondani.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment