Search by category:
Egyéb kategória

Žitňanská: A kormányon belül kialakult helyzet súlyos, nem mehet így tovább

Žitňanská: A kormányon belül kialakult helyzet súlyos, nem mehet így tovább
Mészáros Richárd
2021. 03. 10., sze – 16:49

2021. március 10., szerda – 17:00
Jana Žitňanská

Friss ikon
Off

Törzs

Žitňanská kijelentette, olyan súlyosnak látja a helyzetet, hogy valóban le kell vonni a következtetéseket, és a személyes felelősséget is vállalni kell. Azt nem pontosította, hogy Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszternek le kellene-e mondania. „A helyzet valóban súlyos, úgy gondoljuk, nem mehet így tovább” – tette hozzá.

„Ne szaladjunk előre, mert még tárgyalunk, de egyértelműen meg fogjuk fogalmazni az álláspontunkat, amit természetesen majd nyilvánosságra hozunk” – válaszolta arra a kérdésre, hogy a Za ľudí kilépne-e a koalícióból, ha elmaradna a személyi felelősségre vonás. Azt mondta, a Za ľudí egységes. „Most az a legfontosabb, hogy a kormány visszaszerezze az emberek bizalmát, és ezért mindent megteszünk” – mondta arra reagálva, hogy a párt széteséséhez vezethet-e a kialakult helyzet. „Nem akarok ennyire előre szaladni és találgatásokba bocsátkozni” – tette hozzá.

Szerdán tárgyal a koalíció a kormányválság megoldásáról. Este összeül a koalíciós tanács.

Bevezető
Pozsony |

Olyan súlyos a helyzet a kormányban, hogy beszélni kell a változtatásról – nyilatkozta Jana Žitňanská, a Za ľudí parlamenti klubjának elnöke a klub ülése után. Szerinte le kell vonni a személyes következtetést is. Azt nem konkretizálta, kinek kellene távoznia a kormányból. Az újságíróknak elmondta, hogy a párt parlamenti klubjának álláspontját megvitatják a Za ľudí elnökségével, majd a koalíciós partnerek elé terjesztik.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment