Search by category:
Egyéb kategória

Marek Krajčí lemond a posztjáról

Marek Krajčí lemond a posztjáról
Hegedűs Norbert
2021. 03. 11., cs – 15:16

2021. március 11., csütörtök – 15:16
Marek Krajčí

Friss ikon
On

Törzs

Igor Matovič miniszterelnök (OĽaNO) és Marek Krajčí egészségügyi miniszter közösen tartottak sajtótájékoztatót az aktuális politikai helyzethez.

Marek Krajčí megköszönte az OĽaNO és a Sme rodina támogatását, de elmondta, hogy az SaS és a Za Ľudí a távozásához kötötték a koalícióban való maradást, ezért lemond a posztjáról.

Krajčí megköszönte a munkát az összes egészségügyi dolgozónak és mindenki másnak is, aki segített neki a munkában az elmúlt egy év során.

Matovič hosszasan dícsérte Krajčít, aki szerinte a kormány azon tagja volt, aki mindig az emberek életét tartotta szem előtt. A kormányfő szerint a miniszter távozása abszurd, hiszen ő volt az, aki felelősségre szólított fel mindenkit, mikor mások nyitni akartak.

„Rendkívül büszke vagyok rá, és nagyon sajnálom, hogy azok az emberek, akik egy éven keresztül nem segítettek neki, most egy rituális áldozatot követeltek” – mondta Krajčíról a miniszterelnök.

 

sulík matovič čaputová remišová kollár

Véget ért a koalíciós válság

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és az SaS is megerősítette, hogy véget ért a kormányválság, a négy koalíciós párt megegyezett.

Az új egészségügyi minisztert az OĽaNO később mutatja be.

Matovič elmondta, hogy Krajčí távozása fokozatos lesz, néhány hétig még segíteni fogja az új miniszter munkáját.

A kormányfő szerint a négypárti tárgyalások során a kormány nagyon közel került a széteséshez. Állítása szerint ő ragaszkodott ahhoz, hogy azok is távozzanak, akik a szigorú intézkedések ellen voltak, de egy párt ezzel nem értett egyet, és távozással fenyegetett. Ez a kormány végét jelentette volna, Matovič pedig ezt nem akarta.

Bevezető

Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter lemondott posztjáról.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment