Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová ma délután veszi át Krajčí felmondólevelét

Čaputová ma délután veszi át Krajčí felmondólevelét
Mészáros Richárd
2021. 03. 12., p – 14:59

2021. március 12., péntek – 15:01
Marek Krajčí

Friss ikon
Off

Törzs

A tárca irányításával ideiglenesen a kormány egy másik tagját bízza meg – tájékoztatott Martin Strižinec elnöki szóvivő pénteken.

Krajčí csütörtökön jelentette be a lemondását, hozzátéve: a két kisebb koalíciós párt csak ezzel a feltétellel maradt a koalícióban. Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő kilátásba helyezte, hogy Krajčí néhány hétig még a helyén marad, hogy segítsen az utódjának. Azt akarta, hogy a leköszönő egészségügy-miniszter csak azután távozzon, hogy beindult a Szputnyikkal való oltás. Krajčí végül úgy döntött, hogy már pénteken lemond. Nem akarja, hogy a távozásának időpontja újabb ürügy legyen a kormány megbuktatására. Egyelőre nem tudni, ki veszi át a helyét.

A kormányválság a Szputnyik V vakcina vásárlása után robbant ki. A koalíción belül már régóta eszkalálódott a feszültség. Abban mindegyik párt egyetértett, hogy nem akarnak előrehozott választásokat. Az SaS és a Za ľudí a kormány átalakítását szorgalmazta.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő pénteken 15:30-kor veszi át a pozsonyi elnöki palotában Marek Krajčí (OĽaNO) leköszönő egészségügy-minisztertől a felmondólevelét.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment