Search by category:
Egyéb kategória

Kilátástalan helyzetben a vállalkozók

Kilátástalan helyzetben a vállalkozók
Mészáros Richárd
2021. 03. 12., p – 15:14

2021. március 12., péntek – 15:17
Kilátástalan helyzetben a vállalkozók

Friss ikon
Off

Törzs

Az egy éve kirobbant koronavírus-járvány miatt látványosan romlott a szlovákiai vállalkozók helyzete. A Szlovák Vállalkozói Szövetség szerint az általuk megszólított piaci szereplők 73 százaléka gondolja azt, hogy az elmúlt egy évben romlott az üzleti környezet, és csak tizedük vallja ennek az ellenkezőjét.

„A járvánnyal együtt járó megszorítások és a gazdasági visszaesés már tavaly megtépázta a cégek bevételeit, így az sem csoda, hogy a vállalkozók több mint fele gondolja azt, hogy ha a tavalyi helyzet idén is megismétlődne, legfeljebb pár hónapig lennének képesek tovább üzemelni”

– állítja Peter Serina, a PAS ügyvezető igazgatója. Szerinte a tavalyi megszorításokkal kapcsolatban a legtöbben, a megkérdezettek 70 százaléka arra panaszkodik, hogy a járvány miatt visszaesett a termékeik és szolgáltatásaik iránti kereslet, 60 százalékuk szerint a cégüknek tetemes károkat okoztak a kormány által bevezetett megszorítások.

Négyből három vállalkozó szerint csak úgy kerülhetjük el a további katasztrófát, ha a kormány mindent megtesz a lakosság tömeges oltásának a felgyorsítása érdekében. Hosszabb távon az érintettek kétharmada szerint a vállalkozói szféra hatékony állami támogatása jelenthet gyógyírt, odafigyelve a vállalkozókra háruló adminisztratív terhek további csökkentésére, a korrupció visszafogására és a bíróságok működésének a javítására. A munkát terhelő adók és járulékok további csökkentését a vállalkozók 40 százaléka szorgalmazza.

Bevezető
Pozsony |

A szlovákiai vállalkozók háromnegyede szerint tavaly látványosan romlott a vállalkozói környezet, ami veszélybe sodorta a cégüket, döntő többségük a tömeges oltás felgyorsításában látja a kiutat – derül ki a Szlovák Vállalkozói Szövetség (PAS) és az Ineko gazdaságkutató intézet legfrissebb felméréséből.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment