Search by category:
Egyéb kategória

Verekedés tört ki a nyitrai oltóközpontnál

Verekedés tört ki a nyitrai oltóközpontnál
Balázs Lilla
2021. 03. 12., p – 09:36

2021. március 12., péntek – 10:48
Nyitrai oltóközpont

Friss ikon
Off

Törzs

A regisztráció során keletkező csalódások, az oltóközpontokra való utazás, türelmetlenül várakozó emberek tömege – ezek jellemzik jelenleg az oltóközpontok nagy részét egész Szlovákiában.

A nyitrai oltóközpontnál annyira elmérgesedett a helyzet, hogy a szóváltásból verekedés lett. Az embereket a rendőröknek és a katonáknak kellett lenyugtatniuk.

A Nyitrai kórházban csütörtökön 600 embert kellett volna beoltaniuk. Sokan már kora reggel (6.30) az oltóközpont előtt várakoztak, így csakhamar sorok alakultak ki. Az oltást azonban csak 8 órakor kezdték meg. A sorban várakozók egymást azzal vádolták, hogy az újonnan érkezők nem tartják be a sorrendet.

„Úgy gondoltuk, hogy nem találunk majd parkolóhelyet, ezért korábban érkeztünk, de már akkor legalább 100 ember állt a sorban” – nyilatkozta az egyik nő.

Egy 40 éves nő hangos szóváltás után, rátámadt a sorban várakozó egyik nyugdíjasra.

„A nő mindvégig nagyon hangos volt és mindenkibe belekötött. Azt mondta itt nincsen semmi rend és hogy az anyját már régen be kellett volna oltsák. Majd rátámadt az egyik sorban álló nyugdíjasra, és elkezdte őt rángatni

– mondta az eset egyik szemtanúja.

A rendőröket és a katonaságot kellett bevonni, akik lenyugtatták a tömeget, majd a regisztrációkor kapott időpontok alapján kezdték beengedni az embereket.

Sokan az oltásra való regisztrációt a szerencsejátékhoz hasonlították, mondván szabad időpontot találni szinte szerencse kérdése. „Reggeltől estig a számítógép előtt kellene ülnöm” – mondta az egyik sorban álló. 

Szlovákiában kialakult az ún. oltás-turizmus, az egyik hölgy Pöstyénből utazott Nyitrára.

(bl, noviny.sk)

Bevezető
Nyitra |

Egy nő rátámadt egy nyugdíjasra.

Település / hely
Nyitra

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment