Search by category:
Egyéb kategória

Tévhitek az egészséges táplálkozásról

Tévhitek az egészséges táplálkozásról
Hegedűs Norbert
2021. 03. 15., h – 08:29

2021. március 21., vasárnap – 16:30
egészséges táplálkozás

Friss ikon
Off

Törzs

A friss mindig jobb, mint a fagyasztott

Nem mindig. A frissen szedett gyümölcsök egészségesebbek, mint a hűtött-fagyasztott társaik? Nem minden esetben! Az olyan gyümölcsök, mint például a banán, a füge és a kivi, messziről érkeznek hozzánk, a legtöbbször éretlenül szedik le őket, és az útjuk során több hűtésen – melegítésen – légáramláson keresztül jutnak el hozzánk. Az eredmény? Közel sincsen bennük annyi értékes táplálék és vitamin, mint hinné.

A tengeri sóban kevesebb káros nátrium van

Nem igaz. Ma már sokféle só közül választhatunk, ám egyik sem jobb a másiknál. Ne hagyja, hogy a szép csomagolás és a „természetes” vagy „bio” jelző megzavarja! Minden só ugyanannyi nátriumot tartalmaz grammról grammra, mint a másik.

A vörösbor egészséges

Igen, de… Sok kedvező hatása van, de a vörösbor is ugyanolyan alkohol, mint a sör, a vodka vagy a whisky. Egy pohárnál – egészen pontosan 125 milliliternél – többet ne igyon belőle, mert nem fognak érvényesülni a pozitív egészségtani hatásai.

A barna cukor egészségesebb, mint a fehér

Tévedés. Ha még nem tudta: a barna cukor csak a színében különbözik a fehér verziótól, ugyanis cukornádmelaszt tartalmaz – tehát színében „koszosabb”. Egészségileg egyik sem egészségesebb a másiknál, hiába drágább egyik a másiknál.

A 100%-os gyümölcsital egészségesebb

Jobb, mintha kevesebb gyümölcstartalmú itókát inna, de túlzás azt állítani, hogy egészséges lenne! Egy valódi gyümölcsből kifacsart friss narancslét például össze sem lehet hasonlítani a bolti dobozos változattal, ugyanis sok tartósítószer és színezőanyag van benne, a kevesebb vitamintartalomról nem is beszélve.

(wellandfit)

Bevezető

Tévhitek az egészséges táplálkozásról.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment