Search by category:
Egyéb kategória

Jó eredmények, rossz tapasztalatok

Jó eredmények, rossz tapasztalatok
Tornyai Bianka
2021. 03. 16., k – 10:17

2021. március 16., kedd – 13:30
országos tesztelés

Friss ikon
Off

Törzs

Királyrévben a múlt heti 0 százalékos pozitivitási eredmény után 1 százalék lett a pozitív koronavírustesztek aránya a múlt szombati tesztelésen. Összesen 501 mintát vettek, közülük 5 lett pozitív. A polgármester, Agócs Gergely reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sikerült megtalálni a fertőzötteket és ezzel megfékezni a vírus további terjedését, ugyanis a múlt hét folyamán gócpont alakult ki a településen.

Feketenyéken a szombaton és vasárnap elvégzett 865 teszt között 5 pozitívat találtak, vagyis 0,57 százaléknyit.

Nádszegen két nap alatt 1852 személyt teszteltek, közülük 4-nek zárult pozitív eredménnyel a tesztje, ami 0,21 százalékot jelent. A településen minden héten nagyjából ugyanannyi személy vesz részt, így elmondható, hogy javuló tendenciát mutatnak az eredmények.

Zsigárdon és Farkasdon 1-1 fertőzött személyt sikerült kiszűrni. Zsigárdon ez 0,16 százalékos fertőzöttséget jelent 605 levett mintából, Farkasdon 0,07 százalékot, mivel 1272 tesztet végeztek el.

Hidaskürtön és Vezekényen nem volt egyetlen pozitívan tesztelt személy sem. Az előbbi településen 588, az utóbbin 534 teszt készült.

Ugyancsak nem találtak egyetlen koronavírussal fertőzöttet Pereden sem, ahol péntektől vasárnapig 1589 mintát vettek, mégis rendkívül rossz hangulatban zárták a tesztelőhelyet vasárnap este. A község közösségi oldalán a hétvégén néhányan nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy az egyik mintavételt végző egészségügyi alkalmazott szerintük nem megfelelően végezte a munkáját, ellenben egy másik nagyon finoman vett törletet. A személyeskedő, sértegető hozzászólások után az oldal üzemeltetője jobbnak látta törölni a bejegyzést. Sajnos azonban a mintavételi helyen, az alapiskola tornatermében, vasárnap délután valaki a közösségi oldalon olvasottak alapján felhatalmazva érezte magát arra, hogy megmondja az egészségügyi dolgozónak, hogyan kell törletet venni. A szóváltás odáig fajult, hogy a tesztelő védőruháját a tesztelésre érkező megtépte, szadistának nevezte, trágár kifejezésekkel illette, bocsánatkérést követelt tőle, azzal fenyegette, hogy a falhoz vágja és este megvárja az autójánál. Agócs Kőrösi Ildikó, Pered polgármestere Facebook-bejegyzésében kifejtette, erősen fontolóra veszi, hogy a történtek után egyáltalán megszervezik-e a településen a tesztelést legközelebb.

Bevezető
Királyrév/Feketenyék/Nádszeg/Zsigárd/Farkasd/Hidaskürt/Vezekény/Pered |

Több mátyusföldi településen egyetlen pozitív eredményt sem találtak a hétvégi tesztelés során. Sajnos volt azonban olyan is, ahol tettlegességig fajult a szóváltás a mintavételi ponton.

Település / hely
Királyrév/Feketenyék/Nádszeg/Zsigárd/Farkasd/Hidaskürt/Vezekény/Pered

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment