Search by category:
Egyéb kategória

Kilép a Fidesz az Európai Néppártból

Kilép a Fidesz az Európai Néppártból
Mészáros Richárd
2021. 03. 18., cs – 16:58

2021. március 18., csütörtök – 17:02
Orbán Viktor k

Friss ikon
Off

Törzs

It’s time to say goodbye. pic.twitter.com/2pV6zdbEBp— Katalin Novák (@KatalinNovakMP) March 18, 2021

„Ezúton szeretnénk értesíteni az Európai Néppárt elnökségét, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a továbbiakban nem kívánja fenntartani tagságát az Európai Néppártban a pártszabályzat 9. cikke alapján” – írja a Fidesz nemzetközi titkársága a levélben.

Orbán Viktor levélben írta meg március 3-án, hogy a Fidesz azonnal kilép az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a frakció aznap megszavazta az új eljárásjogi szabályzatát, amivel többek között már nemcsak egy tag, hanem egy csoport frakciójogainak felfüggesztéséről is lehet szavazni.

Orbán Viktor

A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából

Az Origo információi szerint a Fidesz szerdán kilép az Európai Néppárt frakciójából.

A Fidesz akkor a frakcióból lépett ki, de ez nem hatott ki automatikusan a státuszára az Európai Néppárt pártcsaládjában, ahol 2019 márciusa óta volt felfüggesztve.

Ha a pártcsaládból nem léptek volna ki maguktól, akkor a Fidesz sorsáról egy személyes jelenlétet igénylő szavazáson lehetne dönteni, ami a koronavírus-járvány miatt egyelőre nehezen megoldható.

Az Európai Néppárt akkor jelezte, hogy a Fidesz a frakcióból kilépve kizárási eljárással néz szembe a pártcsaládon belül is. Ezt azonban a közgyűlésnek kell eldöntenie, ami „akkor fog ülésezni, amikor a járványhelyzet ezt biztonságosan lehetővé teszi.”

(telex.hu)

Bevezető

Kilép a Fidesz az Európai Néppártból – derült ki Novák Katalin Twitter-bejegyzéséből. „It’s time to say goodbye” – kommentálta a családügyért felelős tárca nélküli miniszter a levelet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment