Search by category:
Egyéb kategória

Őstermelői piacot nyitnak Dunaszerdahelyen

Őstermelői piacot nyitnak Dunaszerdahelyen
Kiss Bartalos Éva
2021. 03. 19., p – 13:26

2021. március 19., péntek – 15:30
piac

Friss ikon
Off

Törzs

Helyi kézművesek, őstermelők, gasztronómiai szolgáltatók portékáját kínálják majd a piacon, amely a tervek szerint kulturális térként is szolgál majd, ahol bemutatkozhatnak a helyi csoportok, tehetségek. A képviselők elé beterjesztett kérvényben azt írták, hogy körülbelül 140 standot állítanának fel a füves placcon, ahol szórakoztató, kulturális- és sportrendezvényekkel is számolnak. 

„A Grund célja, hogy egy olyan közösségi teret hozzon létre Dunaszerdahelyen, ahol találkozhat és kapcsolatba kerülhet egymással a kereslet és kínálat, az emberek régi ismerősök találkozhatnak, és a családok minden tagja megtalálja a maga felhőtlen szórakozását“ – olvasható az üzemeltető, a Delizia Foundation polgári társulás által küldött közleményben.

Az önkormányzat támogatta a piac létrehozásának ötletét, de a rendezvények szervezése kapcsán rámutattak, hogy a szervezőknek a város fesztiválrendelete alapján kell eljárni. A képviselők abban is egyetértettek, hogy csak hagyományos, kézműves termékeket áruljanak a standokon. Hodossy Szabolcs, a pénzügyi bizottság elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy közegészségügyi szempontból is meg kell majd vizsgáltatni a piac működését. A jóváhagyott rendelet értelmében hétfőtől szombatig az államünnepek kivételével 7.30-tól 20.00-ig árusíthatnak a piacon. A működtetők megjegyezték, hogy az áprilistól decemberig tartó szezonban szombatra sorolnák a kulturális rendezvényeket. A piac egyben kulturális térként is szolgálna hordozható színpaddal. Orsolya István, a társulás elnöke azt mondta, azt szeretnék, hogy a vásárló természetes eredetű élelmiszerekhez, az árusok pedig fizetőképes kereslethez jussanak a piacon.

Az érdeklődő árusok a Grund weboldalán regisztrálhatnak majd a piacra.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Új piac és kulturális tér nyílhat néhány hónap múlva a város szélén. A képviselő-testület támogatták a piacokról szóló rendelet módosítását, így lehetőség nyílik az őstermelői piac kialakítására a Family Center bevásárlóközpont mögött. A piacot működtető szervezet azt ígéri, nyár végén megnyitnak.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment