Search by category:
Egyéb kategória

Kollár új munkaügyi miniszter kinevezését sürgeti, Čaputová megvárja a kormányválság végét

Kollár új munkaügyi miniszter kinevezését sürgeti, Čaputová megvárja a kormányválság végét
Mészáros Richárd
2021. 03. 20., szo – 19:23

2021. március 20., szombat – 19:37
Boris Kollár Zuzana Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

A Denník N úgy tudja, Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a héten kéréssel fordult Zuzana Čaputová államfőhöz, hogy Milan Krajniak (Sme rodina) korábbi munka-, szociális és családügyi miniszter helyére Jozef Hlinkát nevezze ki. Čaputová azonban a kormányválság végéig nem tervez új vezetőt állítani a tárca élére.

„Az államfő elengedhetetlennek tartja a kormány- és koalíciós válság mielőbbi megoldását, ugyanis több miniszter is előrebocsátotta a lemondását. Az új tárcavezetők kinevezésére csak azután kerülhet sor, miután egyértelművé vált, mely minisztériumok maradnak vezetők nélkül, és mely pártok alakítják majd a kormánykoalíciót” – jelentette ki Martin Strižinec szóvivő, aki szerint nem érkezett hivatalos felkérés az új miniszter kinevezésére, erre vonatkozóan ugyanis csak a kormányfő tehet javaslatot.

A TV Markíza információi szerint azonban Kollár – a szombati szereplését követően, újságírói kérdésre válaszolva – nem zárta ki, hogy a kormány átalakítását követően Milan Krajniak (Sme rodina) korábbi munka-, szociális és családügyi miniszter visszatérjen a tárca élére. A lemondását „gesztusként” értékelte. „A lemondásomra olyan lépésként tekintek, amely hozzásegíthet a koalíciós válság mielőbbi lezárásához” – mondta korábban Krajniak.

Čaputová szerdán fogadta el Milan Krajniak lemondását, a tárca vezetésével ideiglenesen Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedési miniszter bízta meg.

(Denník N)

Boris Kollár

Kollár: Matovič vagy megváltozik és kormányfő marad, vagy távoznia kell

Pozsony |

Igor Matovič (OĽaNO) vagy megváltozik és kormányfő marad, vagy másnak kell majd a helyére lépnie – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová úgy véli, az új miniszter kinevezésére csak azután kerülhet sor, miután világossá válik, mely pártok alkotják majd a kormánykoalíciót.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment