Search by category:
Egyéb kategória

Húsz fekete járás van mától az országban

Húsz fekete járás van mától az országban
Mészáros Richárd
2021. 03. 21., v – 22:07

2021. március 22., hétfő – 08:00
Marad a szigorú kijárási tilalom este nyolctól

Friss ikon
Off

Törzs

Eduard Heger (OĽaNO) pénzügyminiszter és ideiglenesen kinevezett egészségügyi miniszter elmondta, marad a szigorú kijárási tilalom, vagyis este 8 és éjjel 1 között továbbra is csak munkavégzés és halaszthatatlan egészségügyi ellátás miatt hagyhatjuk el az otthonunkat. A járások közti utazás csakis kivételes esetben engedélyezett, Heger szerint ez valószínűleg a húsvéti ünnepek idején is így lesz, tehát a nagy családlátogatásokról idén valószínűleg le kell mondanunk.

Emellett azonban néhány apróbb változás lesz hétfőtől. Ján Mikas országos tiszti főorvos rendelete alapján például újra kinyithatnak a szabadtéri és a félig fedett piacok. A szigorú higiéniai előírásokra azonban itt is oda kell figyelni, vagyis be kell tartani a kétméteres távolságot az egyes standok között, illetve be kell biztosítani a vásárlók egyirányú mozgását.

Emellett változások várnak a külföldről hazatérő személyekre. Hétfőtől a beoltott személyeknek is kötelező karanténba kell vonulniuk, illetve azoknak is, akik nemrég estek át a betegségen. A tiszti főorvos szerint erre azért van szükség, mert még nem rendelkezünk elég információval arról, milyen módon hathatnak az új mutációk az említett csoportokra. A Covid-automatában nem történt változás, vagyis a fekete és bordó járásokban továbbra is szükség lesz egy 7 napnál nem régebbi negatív teszteredményre, ha munkába szeretnénk menni. A piros járásokban elegendő a 14 napos tanúsítvány is. Az iskolába továbbra is csak azon szülők gyermekei térhetnek vissza, akik nem tudnak otthonról dolgozni, a természetlátogatás pedig csakis járáson belül engedélyezett.

  • Fekete járások: Csacai, Alsókubini, Gölnicbányai, Homonnai, Korponai, Kiszucaújhelyi, Turócszentmártoni, Miavai, Vágújhelyi, Vágbesztercei, Puhói, Rozsnyói, Rózsahegyi, Szenicei, Szakolcai, Tőketerebesi, Trencséni, Stubnyafürdői, Garamszentkereszti, Zsolnai.
  • Piros járások: Késmárki, Érsekújvári, Námesztói, Turdossini.
  • A többi járás bordó besorolást kapott.
Cím
Járások besorolása hétfőtől

Bevezető
Pozsony |

A javuló járványhelyzet miatt hétfőtől 35 fekete járás helyett már csak 20-at tartanak számon, de a korlátozások feloldása egyelőre nem jöhet szóba.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Nagy Roland

Read More

Post Comment