Search by category:
Egyéb kategória

Kevesebb fertőzött, több beoltott Dunaszerdahelyen

Kevesebb fertőzött, több beoltott Dunaszerdahelyen
Kiss Bartalos Éva
2021. 03. 22., h – 14:38

2021. március 22., hétfő – 15:00
oltás

Friss ikon
Off

Törzs

A hét elején ötvenegy beteg feküdt a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályán, közülük hárman szorultak lélegeztetőgépre, negyvennyolcan pedig oxigénterápiát kaptak. Jana Fedáková, a kórházat üzemeltető Svet Zdravia hálózat szóvivője közölte, hogy fokozatosan 81 ágyat különítettek el a koronavírusos betegnek. A hét elejétől a kedvezőbb járványügyi helyzet miatt bordóra váltott a Covid-automata a járásban, a kórházon is enyhül a nyomás.

„Februárban átlagosan naponta hetvenkét koronavírusos beteget kezeltek a kórházban, márciusra ez napi ötvenegy páciensre csökkent” – nyilatkozta Jana Fedáková.

Dunaszerdahelyen 5 724 mintát vettek a hétvégi antigéntesztelésen, az önkormányzat hírportálja információi szerint hat koronavírusos beteget szűrtek ki, így tovább csökkent a fertőzöttségi arány 0,1 százalékra. Bősön viszont nőtt a pozitív esetek aránya, 3 289 mintavételből 7 alkalommal, a tesztek 0,21 százalékánál mutatták ki a fertőzést. Egy héttel korábban csak egy fertőzöttet találtak a városban. Nagymegyeren egy hét alatt jelentősen megugrott a pozitív tesztek száma, szombaton a minták 0,98 százalékánál, a hétnapos átlag alapján pedig 0,77 százalékánál mutatták ki a betegséget. Egy héttel korábban 0,28, és 0,62 százalékos volt a mérleg.

oltás

Dunaszerdahelyen harmadik hétvégén nyitott ki a megyei önkormányzat által működtetett nagy kapacitású oltópont. Szombaton és vasárnap 2 860 AstraZeneca vakcinát adtak be a regisztrált lakosoknak. A három hétvége alatt több mint hatezer-ötszázan kapták meg a koronavírus elleni védőoltást a Vidékfejlesztési Szakközépiskola tornatermében kialakított oltóponton. A kórházban a múlt hét végéig   több mint tízezren jutottak védőoltáshoz, közülük közel négyezren már a második adag vakcinát is megkapták. Péntekig 9 819 adag Pfizer vakcinát használtak fel fel a kórházban, ezerkétszázan pedig az AstraZeneca védőoltását kapták meg.

Bevezető
Dunaszerdahely/ Bős/ Nagymegyer |

Közel hatezerből hat teszt mutatott pozitív eredményt a hétvégi tesztelés során Dunaszerdahelyen. A kórházban is megmutatkozik a javuló tendencia.

Település / hely
Dunaszerdahely/ Bős/ Nagymegyer

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment