Search by category:
Egyéb kategória

Újabb törvényfordítások jelentek meg a Slov-lexen

Újabb törvényfordítások jelentek meg a Slov-lexen
Mészáros Richárd
2021. 03. 22., h – 17:22

2021. március 22., hétfő – 17:30
Bukovszky László

Friss ikon
Off

Törzs

„Az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalásokat folytattunk a törvénykezésért felelős miniszterelnök-helyettes hivatalával, hogy lefordíthassunk egy újabb törvénycsomagot. Örülök, hogy a korábban elindított folyamatok újabb sikereket eredményeznek. Kisebbségi kormánybiztosként további lépéseket teszek annak érdekében, hogy stabilan folytatódjon ez a gyakorlat” – hangsúlyozta Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos.

A Slov-lex portálon jelenleg 16 magyar, 13 roma, 11 ruszin, 9 ukrán és 8 német nyelvű fordítás található. Az államnyelvi megfelelőjükkel ellentétben a lefordított jogszabályok jogilag nem kötelező erejűek, csupán tájékoztató jellegűek. „Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ezek a fordítások az egységes terminológiájuknak köszönhetően teljesítik a hiteles, szöveghű, anyanyelven történő tájékoztatás alapkövetelményét” – olvasható a hivatal közleményében.

Bevezető
Pozsony |

Újabb törvények jelentek meg magyar, ukrán, ruszin és roma nyelven a Slov-Lex elektronikus törvénygyűjteményben. A fordításokat a kisebbségi kormánybiztos nyelvi tanácsadó csapatának tagjai készítették. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment