Search by category:
Egyéb kategória

Droglabort számoltak fel Ekecsen

Droglabort számoltak fel Ekecsen
Balázs Lilla
2021. 03. 24., sze – 14:40

2021. március 24., szerda – 15:20
drogdíler

Friss ikon
Off

Törzs

Tudatmódosító szereket gyártottak ekecsi konyhájukban. A drogokat ezt követően Lengyelországba szállították.

Egy sikeres együttműködésnek köszönhetően kapták el a bűnözőket: a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatala (KÚFS), a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) és a wroclawi Lengyel Bűnüldöző Ügynökség (CBSP Wroclaw) két személyt tartóztatott le.

„Két lengyel és egy szlovák állampolgár tudatmódosító szerek előállítását végezte egy családi ház konyhájában. Azt egyelőre nem tudni pontosan milyen anyagról van szó, feltehetően amfetamin. A kész termékeket Lengyelországba küldték

– mondta a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának szóvivője, Martina Rybanská.

A házkutatás során az üres szobákban felszerelt laboratóriumot találtak: 258 db 5 literes tartályban toluolt, több mint 600 liter acetont, 30 liter sósavat és NPL (designer drog) előállításhoz szükséges anyagokat és eszközöket.

„32 darab, ismeretlen, kristályos anyagot tartalmazó műanyag zacskókat és papírdobozokat is találtak” – tette hozzá a szóvivő.

A két személyt, akit letartóztattak, el kellett engedniük, mivel az új designer drog nem tartozik a törvény által tiltott anyagok közé Szlovákiában.

„A két lengyel férfit a lengyel ügynökség tartóztatta le. A nyomozás Lengyelországban folytatódik, mivel a drogot oda szállították” – magyarázta Rybanská.

(bl, TASR)

Bevezető
Ekecs |

Épp a gyártási folyamat közben csapott le a rendőrség.
 

Település / hely
Ekecs

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment