Search by category:
Egyéb kategória

A házaló ügynökök új trükkjei

A házaló ügynökök új trükkjei
Hegedűs Norbert
2021. 03. 25., cs – 08:15

2021. március 25., csütörtök – 13:30
ügynök üzletember illusztráció

Friss ikon
Off

Törzs

„Az elmúlt időszakban több olyan esetet is regisztráltunk, amikor a gáz- és áramszolgáltatók ügynökei a hivatalunk nevével visszaélve próbáltak meg új ügyfeleket toborozni a megbízójuk számára” – mondta el Radoslav Igaz, az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) szóvivője. Az ügynökök többek között azzal érvelnek, hogy az Árszabályozási Hivatal átadta nekik azon ügyfelek listáját, akiknek kedvezőtlen szerződése van az aktuális energiaszolgáltatójával, és ezen szerintük természetesen a kiszemelt áldozat neve is szerepel. Erre hivatkozva aztán megpróbálják rávenni őket, hogy cseréljék le az energiaszolgáltatójukat. Mások azt állítják, hogy az Árszabályozási Hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy az ügyfeleket elriassza a legkedvezőbb árakat kínáló energiaszolgáltatótól, ők azonban segíthetnek „kijátszani” a hivatalt.

„Mindebből természetesen semmi sem igaz. A hivatalunk nem elemzi azt, hogy kinek milyen kedvező a szerződése, így ezzel kapcsolatos listánk sincs. Nem működünk együtt az energiaszolgáltatókkal az ügyfélcsalogató kampányaikban, és az ügyfelekről valamint a szolgáltatókkal kötött szerződéseikről sincsenek információink” – állítja Radoslav Igaz. Szerinte, azok, akikhez ilyen házaló ügynökök csöngetnek be, biztosak lehetnek benne, hogy csalókkal állnak szemben. „Ilyen esetben megéri tájékoztatni az energiaszolgáltatót vagy a hivatalunkat a spotrebitel@urso.gov.sk e-mailcímen. A lényeg azonban, hogy semmit se írjunk alá az ilyen ügynököknek” – figyelmeztet az Árszabályozási Hivatal szóvivője, hozzátéve, hogy a honlapjukról (www.urso. gov.sk) bárki letöltheti a házaló ügynökökkel kapcsolatos bővebb tájékoztatójukat is.

Bevezető

Az energiaszolgáltatók házaló ügynökei újabb trükkel próbálják meg átverni a gyanútlan ügyfeleket – figyelmeztet az Árszabályozási Hivatal.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Molnár Iván

Read More

Post Comment