Search by category:
Egyéb kategória

A munkáltatók már igényelhetik a támogatást

A munkáltatók már igényelhetik a támogatást
Hegedűs Norbert
2021. 03. 25., cs – 08:08

2021. március 25., csütörtök – 09:52
pénz euró

Friss ikon
Off

Törzs

„Az Európai Bizottság március 22-én jóváhagyta a támogatási program feltételrendszerének a módosítását. Az 1, a 3A és 3B intézkedések esetében az eddigi 80 százalék helyett így a bérköltségeknek már a 100 százalékát állja az állam azon munkáltatók számára, akik a rendkívül helyzet idején nem bocsátják el az alkalmazottaikat. Az egy alkalmazottra folyósított támogatás azonban továbbra is legfeljebb 1100 euró lehet. A kiemelt egyéni kereső tevékenységet folytatók és az egyszemélyes kft.-k havi 315 euró helyett mostantól 360 euróhoz juthatnak hozzá” – nyilatkozta Eva Rovenská, a munkaügyi tárca szóvivője, aki szerint a támogatási programot június 30áig hosszabbították meg. A munkaügyi tárca az új szabályokról részletesen a www.pomahameludom. sk honlapon tájékoztatja a támogatások iránt érdeklődőket.

„Hogy felgyorsítsuk az ügyintézést, az eddig is támogatottaknak nem kell új szerződéskiegészítést aláírniuk. Elegendő, ha a februári kimutatásban jelzik, hogy egyetértenek a változásokkal” – tette hozzá Rovenská. Az ügyintézés felgyorsítása érdekében ezen kívül 129 új alkalmazottat is felvesznek a támogatást intéző hivatalokba. (mi, TASR)

Bevezető

A munkáltatók és önálló tevékenységet folytatók (SZČO) már igényelhetik a munkahelyek megtartása érdekében beindított Elsősegély program 1, 3A és 3B intézkedéscsomagjaiból folyósított, februárra elkülönített támogatásokat.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment