Search by category:
Egyéb kategória

Beruházásokról tárgyaltak Komáromban

Beruházásokról tárgyaltak Komáromban
Ibos Emese
2021. 03. 25., cs – 08:53

2021. március 25., csütörtök – 13:16
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Az úgynevezett várpiac fejlesztésének kérdése egy ideje rendszeresen felbukkan az önkormányzat berkein belül. Főként a koronavírus-járvány első hulláma idején tűnt úgy, hogy még akár a város első számú piaca is válhat belőle. Most a helyszínt kezelő Comorra Servisnek 25 ezer eurót ítéltek meg a képviselők, az összeget elsősorban a fedett rész tetőzetének javítására, valamint az az alatti tér felújítására fordít a cég, emellett pedig több kisebb területrendezési munkát is elvégeznek majd.
A „békeidőbenˮ nagy népszerűségnek örvendő, ám a járvány alatt egy ideje már a nagyközönség számára hozzáférhetetlen Eötvös utcai fedett uszoda felszereltségét 16 ezer euróból ugyancsak a Comorra Servis fejlesztheti. A tervek szerint a gyereköltözők és a hozzá tartozó mosdók újulnak meg az 1986-ban emelt épületben.
Az önkormányzat hamarosan pályázatot nyújt be a beruházási, régiófejlesztési és informatizációért felelős minisztériumhoz a Rákóczi utcán végigfutó kerékpárút kiépítésére. A kérdéses útszakaszra – amely a város egyik legforgalmasabb része – már elkészült a tervdokumentáció, amely szerint a Vág-híd végétől egészen a Kossuth térig vezetne a gyalogos járdával együtt futó bringás út. Az összköltség több mint 292 ezer euró volna, a beruházás 5%-át  a városnak kell állnia.
Egy másik pályázati szándékot is jóváhagyták a képviselők, amely a Kisizsa városrészben található gyűjtőudvar felújítására vonatkozik. A területet eddig a Clean City hulladékgazdálkodó cég üzemeltette, ám januártól felhagytak a működtetéssel, így a gyűjtőudvart az önkormányzat vette át. A pályázati rész 150 ezer, az önrész pedig 223 ezer eurót tenne ki, amelyből megkétszereznék az udvar méretét és korszerűsítenék az ott található létesítményeket, illetve újakat is létrehoznának. 
Napirenden volt a Jókai Mór Alapiskola épületének 357 ezer eurós összköltségű hőszigetelése is. A Környezetvédelmi Alaphoz a város pályázati kérelmet nyújtott be. Ha a pályázat sikeres lesz, akkor az önkormányzatnak több mint 55 ezer eurós önrészt kell állnia, valamint az egyéb járulékos költségeket.

Bevezető
Komárom |

Komárom város képviselő-testülete számos kisebb projektnek adott zöldet a legutóbbi tanácskozásukon. 

Címkék

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment