Search by category:
Egyéb kategória

Gyenge szlovák kezdés Cipruson

Gyenge szlovák kezdés Cipruson
Orosky Tamás
2021. 03. 25., cs – 17:17

2021. március 25., csütörtök – 18:45
Kucka

Friss ikon
Off

Törzs

Štefan Tarkovič szövetségi kapitány különösebb meglepetés nélkül, 4-3-3-as taktikai felállásban küldte pályára csapatát, ennek ellenére csak két helyzetet tudtak kidolgozni védencei. Még az első félidőben 
Albert Rusnák nem használta ki Ondrej Duda kiugratását, a 94. percben pedig az egyaránt csereként beállt Michal Ďuriš beadását Ivan Schranz lőtte az égbe az ötösre berobbanva. 

A közbeeső majdnem 80 perc alatt szinte semmi érdemleges nem történt a pályán, meddő mezőnyjáték folyt, a csapatok elsődleges célja az volt, hogy ne kapjanak gólt. A szlovákok részéről ebben kulcsfontosságú szerepet vállalt a kapus Martin Dúbravka, aki a 82. és a 88. percben is bravúrral ütötte ki Pittasz fejeseit, a ciprusiak ezt leszámítva szintén veszélytelenek voltak, és csak a folyamatos ápolásokkal hívták fel magukra a figyelmet.

„Nehéz meccsre számítottunk, és az is volt. A hazaiak jól védekeztek, maximálisan motiváltak voltak végig. Részünkről hiányzott a labdajáratás, a védelem mögé való befutások, a párharcokban való agresszivitás. Támadásban szenvedtünk, ezen dolgoznunk kell még” – értékelt Tarkovič, hozzátéve, a csoport nagyon kiegyenlített, amit jól jelez, hogy a horvátok vereséget szenvedtek Szlovéniában (1:0).

A 48 éves szakember nem akarta a hiányzókra (Hamšík, Weiss, Lobotka) fogni a gyenge játékot. „Ez a meccs nem sikerült jól. Az viszont pozitívum, hogy nem kaptunk gólt, mert ha megtanulunk nem kikapni, akkor már csak egy lépés, hogy győzni is megtanuljunk” – tette hozzá Tarkovič.

Hasonlóan nyilatkoztak védencei is. Róbert Boženík, a Feyenoord csatára szerint nagyon csalódottak voltak: „Az ellenfél nyolc játékossal védekezett, nem tudtuk őket nyomás alá helyezni. Nem játszottunk jól.” A Köln légiósa, Ondrej Duda is úgy vélte, a csapat nagyobb minőséget képvisel annál, mintsem hogy ne tudjon semmit kezdeni egy ilyen meccsel. 

A csapatkapitány Juraj Kucka igyekezett lelket önteni társaiba. „Nem sikerült a nyitány, de mindenki beleadott mindent, szívvel játszottunk, nem lehet senkinek szemrehányást tenni. Próbáltunk támadni, de a ciprusiak jól szervezettek voltak, és nem sok mindent engedtek meg nekünk. Alighanem most ez volt részünkről a maximum. De előre nézünk, két újabb meccs vár ránk” – mondta Kucka.

Ezeken (szombaton Málta, kedden Oroszország ellen) már nem lehetnek ott a csapattal a németországi légiósok, így Duda és Pekarík mellett a meglepetésre most egy percet sem játszó Bénes László sem. Tarkovič a debütáns Dávid Strelec becserélésével próbált újat húzni, de a Slovan csatára sem boldogult elöl.

A H csoportot a Máltán 3:1-re győző Oroszország vezeti. (ot, TASR)

Sárga lap: Demetriou, Pittas. Jv.: Stavrev (északmacedón).
CIPRUS: Demetriou–Antoniu, Laifisz, Szoteriu, Joannu– Arimatasz, Kasztanosz (66. Kirjaku), Kuszulosz–Papulisz 
(72. Loizu), Szotiriu (90.+2 Ilia), Pittasz
SZLOVÁKIA: Dúbravka–Pekarík, Škriniar, Hancko, Hubočan– Kucka, Hrošovský, Bero (78. Schranz)–Duda (84. Strelec), Boženík (60. Ďuriš), Rusnák (60. Greguš) 

Cím
Ciprus–Szlovákia 0:0

Bevezető

Bűnrossz meccsen 0:0-s döntetlent játszott Cipruson a szlovák labdarúgó-válogatott a labdarúgó-vb-selejtezők szerda esti nyitányán.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment