Search by category:
Egyéb kategória

Kollárnál is betelt a pohár, szerdáig adott ultimátumot

Kollárnál is betelt a pohár, szerdáig adott ultimátumot
Mészáros Richárd
2021. 03. 28., v – 11:28

2021. március 28., vasárnap – 11:40
Boris Kollár

Friss ikon
Off

Törzs

Kollár szerint amennyiben szerdáig sem születik meg a döntés, elkerülhetetlenné válik az előrehozott választások megtartása. A kormányválság kapcsán kijelentette, a feleknek nem kéne színlelniük azt, hogy az emberekért harcolnak, a vita csak a székekről szól.

Ennek ellenére reméli, a kormányválság még ma megoldódik. Meggyőződése, hogy a kormányzást négyes koalícióban kell folytatniuk. Elmondta, korrekt lépésnek tartja, hogy a kormányfő csak azután jelenti be lemondását, miután döntés született az utódját illetően. „A kormányfő bukásával az egész kormány elbukik. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy az államfő egyetért az új miniszterelnök kinevezésével” – mondta. Hozzátette: ezenkívül azt is meg kell vitatniuk, hogy amennyiben változik, milyen lesz a kormány új összetétele.

A kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy a kormányfői székben nem történik változás, azt felelte, ha ő lenne a miniszterelnök, meg tudná mondani. 

A műsor másik vendége, Peter Pellegrini (Hlas) szerint Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő épp Kollár miatt tehet meg akármit. „Csodálkozom a házelnökön, hogy ő az utolsó, aki még hatalmon tartja ezt az urat” – jelentette ki Pellegrini, aki azt gondolta, Kollár ma bejelenti a kormányválságot lezáró egyezséget. 

Pellegrini arról is beszélt, örülne, ha az egyezség részeként elfogadnák azokat a követeléseket is, amelyeket a Sme rodina támasztott, mint például a végrehajtások lezárása, valamint a szegény emberek megsegítése. „Vannak dolgok, amelyeket egyelőre nem hozhatok nyilvánosságra, nagyon meglepődnek majd, ezek a dolgok még a héten elhangoznak” – válaszolta Kollár.

A Hlas elnöke úgy véli, Matovič nem mond le, és a kormányzást hárompárti koalícióban folytatják. Kollár erre felelve emlékeztetett, a Za ľudí a kormányfő távozását követeli, Pellegrini felételezései pedig nem helytállóak.

Kollár végezetül elmondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben közösen kormányozzanak a Hlas párttal. Válaszul Pellegrini kijelentette, ők is el tudják képzelni a Sme rodinával közös kormányzást. „Jelenleg a házelnököt tartom a legbeszámíthatóbbnak a koalíción belül” – jelentette ki.

(mr, Denník N)

Bevezető
Pozsony |

„Szerdáig le kell zárni. Elég volt, betelt a pohár” – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a TA3 vasárnapi műsorában. Leszögezte, erősen reméli, a kormányválság még ma véget ér.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment