Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová ma délelőtt elfogadja Matovič lemondását

Čaputová ma délelőtt elfogadja Matovič lemondását
Mészáros Richárd
2021. 03. 29., h – 21:28

2021. március 30., kedd – 07:30
Matovič Čaputová

Friss ikon
Off

Törzs

Heger hétfőn tájékoztatta az államfőt a koalíciós tárgyalások eredményéről, valamint arról is, mely képviselők hajlandók támogatni az OĽaNO, az SaS, a Sme rodina és a Za ľudí négypárti koalíciója alkotta kormányt.

„Már az új kormány minisztereinek névsorával megyek az államfőhöz” – tette hozzá Heger, aki ideiglenesen az egészségügyi és az oktatásügyi tárcát is vezeti. Konkrét neveket nem árult el, először a köztársasági elnöknek adja át a listát.

eduard heger

Kicsoda valójában Eduard Heger?

Pozsony |

Az új kormányfő, Eduard Heger (OĽaNO) a gazdasági szférából érkezett, de erős kötődése van egy katolikus mozgalomhoz is.

Igor Matovič vasárnap jelentette be, hogy a kormányválság megoldása érdekében helyet cserél a kormányfő és a pénzügyminiszter, és visszavonta a koalíciós partnereknek szabott korábbi feltételeit. Heger miniszterelnökké jelölését elfogadták a koalíciós partnerek.

Bevezető
Pozsony |

Zuzana Čaputová köztársasági elnök kedden 11 órakor elfogadja Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök lemondását – tájékoztatott Martin Strižinec, az államfő szóvivője. Az új kormány megalakításával Eduard Heger (OĽaNO) jelenlegi miniszterelnök-helyettest, pénzügyminisztert bízza meg.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment