Search by category:
Egyéb kategória

Sztárok életmódja: Baleset az önkéntes karanténban

Sztárok életmódja: Baleset az önkéntes karanténban
Hegedűs Norbert
2021. 03. 29., h – 10:32

2021. április 2., péntek – 16:03
Reviczky Gábor

Friss ikon
Off

Törzs

Ha ez sem lenne elég, nagy dózisban szedi a C- és D-vitamint, és regisztrálta magát oltásra is. Az óvatosság ellenére mégis utolérte a baj: szerencsére nem kapott fertőzést, hanem baleset érte otthon. Január végén próbára indult, amikor egy rossz mozdulatot tett, és eltörte a bordáját. Első nap jól viselte, de éjszaka fájdalomra ébredt, s amikor köhögött vagy az orrát fújta, a fájdalom felerősödött.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész sokat tesz az egészségéért, s eléggé fél a koronavírustól. Úgy gondolja, hogy a korára és arra való tekintettel, hogy erős dohányos – naponta két doboz cigarettát szív el, a legveszélyeztetettebbek közé tartozik. Ha elkapná a vírust, nem lenne sok esélye. Sőt, abban is kételkedik, hogy túlélné. 2006-ban ugyanis tuberkulózisban szenvedett. Amikor kiderült, mi a baja, teljesen összeomlott. Az orvos azt mondta neki, hogy 10 nap múlva egészséges lesz, ehelyett több mint 50 napig volt kórházban. Tíz évvel később két infarktuson esett át, s hogy az egészségét óvja, a Nemzeti Színházból is távozni kényszerült. Az egyik magyar lapnak akkor elárulta, hogy az orvosi kezelések mellett egy látót is felkeresett, hogy egészségét megőrizze. „Négy gyerekem és négy unokám van. Fiatal a feleségem, miatta is vigyáznom kell magamra. A haláltól nem félek, a betegségtől és a kiszolgáltatottságtól viszont igen. Hogy másnak kelljen gondoskodnia rólam, hogy annak éljen egy másik ember, hogy engem ellásson? Szó sem lehet róla! Lenne erőm hozzá, volt a családban jó pár öngyilkos, úgyhogy vannak ötleteim, hogyan mehet el könnyen az ember” – mondta több mint négy esztendeje.

A március végén 72. évét betöltő művész, aki olyan sztároknak kölcsönözte a hangját, mint Robert De Niro vagy Jack Nicholson, ezzel arra utalt, hogy a nagymamája és az édesanyja is ezt az utat választotta. A nagymama gyógyszerrel vetett véget az életének, s tizenhárom éves volt, amikor 38 éves korában a vonat alá ugrott súlyos skizofrén édesanyja, édesapja pedig a tragédia hatására elkezdett inni.

(urbán)

Bevezető

Reviczky Gábor, akinek a nevéhez rengeteg legendás szerep fűződik, gyermekeivel és feleségével önkéntes karanténba vonult, bár biztató volt számára az információ, hogy a 0-ás vércsoportú emberek, mint amilyen ő, szinte alig kerülnek lélegeztetőgépre. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Read More

Post Comment