Search by category:
Egyéb kategória

Tarkovič: Rehabilitálni akarjuk magunkat

Tarkovič: Rehabilitálni akarjuk magunkat
Mészáros György
2021. 03. 29., h – 18:24

2021. március 30., kedd – 19:00
Ďuriš

Friss ikon
Off

Törzs

„Sokat jelent ez a siker, mivel Szlovénia korábban Horvátországot is legyőzte. Ezt a három pontot viszont most meg kell erősítenünk – mondta Fjodor Kudrjasov, az oroszok balhátvédje. – Hét napon belül ez lesz a harmadik meccsünk, sűrű a program az utazások miatt is. Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány azonban kiváló stratéga, tudja, hogyan válassza ki a megfelelő játékosokat. Jó érzékkel állítja össze a kezdőcsapatot.”

Az elmúlt két meccsen a hátvédsor alig változott, a középpályán és csatársorban viszont két-két eltérő hármas játszott – egyedül a csapatkapitány Artyom Dzjuba helye volt biztos, aki a pályán töltött 170 perce alatt három gólt szerzett.

Változások a szlovákok 11-ében is egészen biztosan lesznek, és nem csak az eddigi gyatra teljesítmény miatt. Míg ugyanis a német klubok Málta ellen nem engedték játszani a focistáikat, addig Oroszország ellen újra visszatérhet a válogatotthoz Peter Pekarík (Hertha) és Ondrej Duda (Köln) – Bénes László (Augsburg) fáradtságra hivatkozva nem utazott vissza Szencre.

„Örülök, hogy megoldódott a helyzetünk, a bizonytalanság senkinek sem tett jót. Néztem a Málta elleni meccset, és sokkal idegesebb voltam, mintha a pályán lennék. Sajnáltam, hogy nem segíthettem a fiúknak – nyilatkozta Duda a tegnapi sajtótájékoztatón. – Együtt kerültünk nehéz helyzetbe, így nyíltan meg kellett beszélnünk, hogy állnak a dolgok. De nem elég csak beszélni róla, tenni is kell a változásért a pályán.”

Štefan Tarkovič szövetségi kapitány is úgy fogalmazott, a csapaton belüli őszinte kommunikáció jó alap, de fontosabb, hogy a pályán mutatott teljesítmény megfelelő legyen. „Profik vagyunk. Rehabilitálni akarjuk magunkat az előző két meccsért. Az életben vannak olyan időszakok, amikor hiába megyünk a maximumon, nem az elképzeléseink szerint alakulnak a dolgok. Meg akarjuk mutatni, hogy van bennünk tartás. Rögtön az első perctől koncentrálni kell, és megfelelő agresszivitással játszani” – szögezte le Tarkovič.

A két csapatnak a mai lesz a 10. egymás elleni mérkőzése, a mérleg nem is lehetne kiegyenlítettebb: 3-3 orosz, illetve szlovák győzelem, valamint ugyanennyi döntetlen született eddig, a gólarány 8:8. Az utolsó találkozóra a 2016-os Eb-n került sor, ahol Ján Kozák csapata 2:1-re nyert. Az akkor pályára lépett játékosok közül hatan vannak most is ott a szlovák keretben, az oroszoknál négyen mondhatják el magukról ugyanezt.

A vb-selejtező játékvezetője a spanyol Carlos del Cerro Grande lesz.

(ot, TASR) 

Bevezető

A Ciprus (0:0) és Málta (2:2) ellen csak két pontot gyűjtő szlovákoknak égető szükségük lenne a győzelemre, még akkor is, ha a csoport fő favoritja az ellenfél. Oroszország Máltát 3:1-re verte idegenben, majd Szocsiban a szlovéneket győzték le 2:1-re az első két találkozón. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment