Search by category:
Egyéb kategória

Kádár Krisztián: Likvidálták azt, aki nem csinálta, amit Sátor akart

Kádár Krisztián: Likvidálták azt, aki nem csinálta, amit Sátor akart
Mészáros Richárd
2021. 03. 30., k – 15:43

2021. március 30., kedd – 15:46
Horváth Lehel

Friss ikon
Off

Törzs

Horváth Lehelt öt ember meggyilkolásával vádolják. A vád szerint köze volt egy másik bandatag, Reisz András 2006-os meggyilkolásához is. „Lehel és én nem akartuk megölni Reiszt. 2006-ban megszakítottam a kapcsolatot a bűnözői csoporttal, és kerültem a kapcsolatot Sátorral. Ő azonban kész tények elé állított bennünket” – mondta Kádár.

Kádár azt vallotta, nem volt szemtanúja a gyilkosságnak, akkor éppen a Dunaszerdahely melletti Csótfán, az egykori szövetkezeti telepen rejtőzködött. Reiszen és Sátoron kívül ott volt Nagy Zsolt alias Csonti is. „Hirtelen lövést hallottam, Sátor ott, akkor döntött úgy, hogy ő maga lövi le Reiszt. Korábban úgy volt, hogy nekem kell ezt megtennem. Volt fegyverem, de soha életemben nem lőttem le senkit” – mondta.

Hozzátette, ha nem azt csinálta volna, amit Sátor akart, likvidálta volna őt is. – Sátornak senki sem mondott nemet – mondta Kádár. Ennek ellenére soha nem látta, hogy az ellenkezést gyilkossággal torolta volna meg. Reisz maradványait nem találták meg.

A gyilkosságok mellett Lehelt bűnözői csoport támogatásával vádolják, valamint azzal, hogy 45,5 millió szlovák koronát lopott el egy dunaszerdahelyi széfből. Az áldozatok között van a Sátor-banda feje is, akinek meggyilkolását Lehel 2010-ben bevallotta. A holttestet nem találták meg, a tettesek állítólag többször kiásták és máshol temették el a maradványokat.

Bevezető
Bazin |

Sátor Lajos, a Sátor-banda főnöke meggyilkoltatta volna azt, aki nem teszi, amit mond neki – mondta Horváth Lehel ügyének tárgyalásán, a bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) Kádár Krisztián, a banda 25 éves büntetésre ítélt tagja.

Település / hely
Bazin

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment