Search by category:
Egyéb kategória

Megnyitják a vágsellyei háztáji piacot

Megnyitják a vágsellyei háztáji piacot
Száz Ildikó
2021. 03. 31., sze – 09:37

2021. március 31., szerda – 12:42
A szerző illusztrációs felvétele

Friss ikon
Off

Törzs

Az idei első önkormányzati ülésen elhangzott beszámolóból kiderült, hogy Vágsellye önkormányzata 2,8 millió euró többlettel gazdálkodott, ám ebből az összegből le kell vonni azokat a költségeket, melyek a koronavírus okozta válsághelyzet miatt nem számolhatók el.

Vágsellye központja

Az ebédlők élelmiszer-ellátására 65 ezer, az étkezésre szánt dotációkra 155 ezer, a meg nem valósíthatott utazásokra 3,5 ezer euró maradt a városkasszában, és mintegy 26 ezer eurót szántak volna a pandémia miatt elmaradt iskolai projektekre. A fedett uszoda felújítására kapott 1 075 000 euró támogatás is a számlán maradt, valamint a krízisközpont felújítására szánt 15 ezer euró, mindkét összeget 2021-ben használják fel. A tartalékalapba így végül 1 490 938 euró kerülhet, ami biztonságot jelent az önkormányzat számára. A Norvég Alapból a klímaváltozások enyhítésére 904 000 eurót kért a város, ebből hivatalosan 858 814 eurót hagytak jóvá az önkormányzatnak. Ebben az évben az egyik városi alapiskola épületét és tornatermét hőszigetelik a támogatásból, és megkezdik a kedvenc kirándulóhely, a Vág menti parkerdő átfogó revitalizálását. A testület foglalkozott továbbá a főtéren nyíló háztáji piac működését szabályozó városi rendelettel, melynek elfogadását még tavaly novemberben kérte a vállalkozó. Rendszeres és különféle alkalmakhoz kötött vásárokat tarthatnak a főtéren reggel 6-tól 20 óráig, a vendéglátósok egészen 22 óráig szolgálhatják ki az ügyfeleket. A Háztáji piacon zöldséget, gyümölcsöt, és ezekből készített tartósított élelmiszert árusíthatnak a kistermelők, továbbá húsárut, házi tyúk és fürjtojást, gombát, fűszereket, szárított gyógynövényeket és ezekből készített termékeket. Várják a mézből készült és cukrászati termékeket, kalácsokat, pogácsákat árusítókat is, valamint a virág- és a palántaárusokat. Játékokat, ruhaneműt, sportszereket, lábbelit és lakáskiegészítőket is kínálhatnak az árusok, valamint könyveket, kézműves termékeket, ékszereket, illetve újrahasznosított termékeket. A most elfogadott rendeletben az áll, hogy a vágsellyei magánpiacon lehetővé teszik a köszörűsök, tolltisztítók, fotósok, esernyőjavítók, valamint a jósnők, numerológusok, asztrológusok, egészséges életmóddal foglalkozók jelenlétét is.

Háztáji piac

A háztáji piac üzemeltetői a közösségi oldalukon már megszólították a helyi és régióbeli kistermelőket, valamint kézműveseket, és kérik, vegyék fel velük mielőbb a kapcsolatot, hogy megkezdhessék a kültéri árusítást és kapcsolatba lépjenek a vásárlókkal.

Bevezető
Vágsellye |

Megfontoltan, számos takarékossági intézkedés bevezetésével gazdálkodott 2020-ban a város önkormányzata, ennek köszönhetően jelentős összeget különíthetnek el az idei büdzsé tartalékalapjába.

Címkék

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment