Search by category:
Egyéb kategória

Megújul Google Térkép: a leginkább környezetkímélő útvonalakat mutatja majd

Megújul Google Térkép: a leginkább környezetkímélő útvonalakat mutatja majd
Balázs Lilla
2021. 03. 31., sze – 13:46

2021. március 31., szerda – 14:30
útvonal

Friss ikon
Off

Törzs

A klímaváltozás elleni harc jegyében átalakítja Térkép-alkalmazásának navigációs rendszerét a Google. A jövőben tehát úgy tervez majd útvonalat, hogy a felhasználók útjuk során a lehető legkisebb szénlábnyomot hagyják.

A jövőben az alkalmazás a leginkább környezetbarát útvonalat dobja majd ki alapértelmezettként, de azt is jelezni fogja, ha akad olyan, amelyen jóval gyorsabban célhoz lehet érni. A rendszer a becsült károsanyag-kibocsátást is megmutatja majd, így a felhasználó annak alapján dönthet, hogy melyiket választja.

Az új funkciót nem lesz kötelező használni, aki nem kíváncsi a környezetbarát opcióra, lekapcsolhatja.

Ahhoz, hogy a rendszer meg tudja becsülni a károsanyag-kibocsátás várható mennyiségét, a Google különböző autótípusok különböző utakon elvégzett tesztjeinek adatait veszi alapul. Ehhez jelenleg az amerikai Nemzeti Megújulóenergia-laboratóriumtól (NREL) kap információkat.

Az olyan tényezőket, mint az emelkedők és a lejtők hatása, a Street View alkalmazásban gyűjtött, valamint műholdképek alapján vizsgálják.

(hvg)

street view

Idén visszatérnek a Google Street View autói Szlovákiába

Idén tavasszal visszatérnek a Google Street View autói Szlovákiába. A  kibővített szolgáltatásnak köszönhetően már nem csak az utcákba, de a Szlovákia területén található nemzeti parkokba, várakba és kastélyokba is betekinthetünk.

Bevezető

Előbb az Egyesült Államokban állnak át, aztán világszerte bevezetik az újítást.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment