Search by category:
Egyéb kategória

Mikulec: Kulcsszerepet játszik az idei húsvét a világjárvány elleni küzdelemben

Mikulec: Kulcsszerepet játszik az idei húsvét a világjárvány elleni küzdelemben
Hegedűs Norbert
2021. 03. 31., sze – 10:40

2021. március 31., szerda – 10:43
Roman Mikulec

Friss ikon
Off

Törzs

A belügyminiszter a szerdai kormányülés előtt arra kérte az embereket, hogy az ünnepek alatt ne utazzanak sehova, és tartsák be az óvintézkedéseket. „Ha kitartunk, hiszem, hogy sikerülhet véglegesen megtörni a járványgörbét” – tette hozzá.

A tárcavezető megerősítette, hogy az ünnepek alatt fokozott rendőri ellenőrzésekkel kell számolni az országhatárokon és a járások közötti határokon is. Kilátásba helyezte egyes óvintézkedések pontosítását. Példaként a tesztelést említette.

Mikulec úgy véli, Eduard Heger (OĽANO) megbízott miniszterelnöktől függ, hogy terítékre kerül-e a templomok esetleges megnyitásának kérdése. „Én azt mondom, hogy még tartsunk ki” – tette hozzá.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a templomnyitással kapcsolatban kijelentette: az ülés előtt semmilyen, erre vonatkozó tervezetet nem kaptak. Megjegyezte, hogy eddig csak az individuális templomlátogatásról volt szó. „A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. El tudom képzelni, hogy engedélyezve lesz a templomok individuális látogatása” – fűzte hozzá.

Bevezető

A húsvéti ünnepek alatti elővigyázatosság kulcsfontosságú a Covid-pandémia elleni küzdelem szempontjából, véli Roman Mikulec (OĽANO).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment