Search by category:
Egyéb kategória

Online indul újra a Broadway

Online indul újra a Broadway
Juhász Katalin
2021. 03. 31., sze – 17:46

2021. március 31., szerda – 18:30
dddddd

Friss ikon
Off

Törzs

Azok a színházak, amelyek az online közvetítések mellett döntöttek, elsősorban saját dolgozóikat szeretnék támogatni a bevétellel, de ha jól alakulnak a jegyeladások, az összeg egy része a Színészek Alapítványának számlájára kerül. 

A kínálatban elsősorban nem zenés, hanem prózai darabok szerepelnek, köztük olyan népszerű előadások is, amelyekre a „régi világban” nehéz volt jegyet szerezni. Néhányat alig játszottak még, mivel a bemutatókat követő hetekben tört ki a járvány.

Ez a kezdeményezés a héten indult, és a színházak együttműködésének eredményeképp egymás után láthatóak majd az előadások, több napon át. Jelenleg a 2018-ban bemutatott kortárs dráma, a Thanksgiving Play érhető el, amelynek főszereplője Keanu Reeves, és amely annak idején rendkívül kedvező kritikákat kapott. A következő, április 8-tól streamelt darabot (Angry, Raucous and Shamelessly Gorgeous) Pearl Cleage, Amerika egyik legfelkapottabb fekete írónője jegyzi, és egy idősödő színésznőről szól. A további kínálatban szerepel például a Watch on the Rhine című darab Ellen Burstynnel a főszerepben, továbbá az Ohio State Murders című, igaz történeten alapuló színmű. Vélhetően nagy sikert arat az online térben (is) az Elizabeth című dráma, Meryl Streep és Kevin Kline közreműködésével – a két színészt a Sophie választása óta nem láthattuk együtt. 

Az egyes darabokra tíz dollárért lehet jegyet váltani, a teljes sorozatra pedig 49 dollárért árulják a jegyeket. 

New York színházai tavaly március 12-én zártak be, akkor még úgy volt, csak egy hónapra. Később azonban New York állam lett az USA legfertőzöttebb területe. 

Bevezető
New York |

Egy hónappal ezelőtt még úgy tervezték, áprilistól fokozatosan újranyitnak 
a Broadway színházai. A járványhelyzet azonban nem javult, ezért néhány darabot az interneten láthatnak a nézők. 

Címkék

Település / hely
New York

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment