Search by category:
Egyéb kategória

Az új egészségügy-miniszter elfoglalta a hivatalát

Az új egészségügy-miniszter elfoglalta a hivatalát
Mészáros Richárd
2021. 04. 01., cs – 16:11

2021. április 1., csütörtök – 16:19
Vladimír Lengvarský

Friss ikon
Off

Törzs

„Teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy azt a tárcát veszem át, amely nagymértékben felelős a világjárvány további lefolyásáért. Ezért figyelmesen meghallgatom a kollégáimat, a szakértőket, a tudósokat, és igyekezni fogok olyan óvintézkedéseket szorgalmazni, amelyek segítségével visszaszorítható a pandémia, és amelyek lehetővé teszik a szlovákiai egészségügy fejlődését” – ígérte a miniszter.

Vladimír Lengvarský

Kicsoda az új egészségügyi miniszter, Vladimír Lengvarský?

Pozsony |

Vladimír Lengvarský dandártábornok az után kerülhet az egészségügyi minisztérium élére, hogy Marek Krajčí (OĽaNO) távozni kényszerült a miniszteri tisztségből.

Lengvarskýt Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő iktatta be a hivatalába, akinek a kormányát Zuzana Čaputová államfő nevezte ki csütörtökön. Az új egészségügy-miniszter Marek Krajčí (OĽaNO) helyét vette át. Utóbbi egy év után, a Szputnyik V vakcina vásárlása után kitört kormányválság idején távozott a tárca éléről.

Krajčí lemondását szorgalmazta az SaS és a Za ľudí koalíciós párt is. A válság következtében lemondott a kormányfő és több más kormánytag is.

Bevezető
Pozsony |

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt), az új egészségügy-miniszter két fő célja a világjárvány visszaszorítása és a szlovákiai egészségügy fejlesztése lesz. A döntései meghozatala előtt ki akarja kérni a szakértők tanácsát. Ezt újságírók előtt jelentette ki, miután átvette a tárca vezetését. Egyben köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben nyújtott segítségükért.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment