Search by category:
Egyéb kategória

Heger bízik benne, hogy a kormánya stabil és összetartó lesz

Heger bízik benne, hogy a kormánya stabil és összetartó lesz
Mészáros Richárd
2021. 04. 01., cs – 15:03

2021. április 1., csütörtök – 15:06
Eduard Heger Igor Matovič

Friss ikon
Off

Törzs

Az új miniszterelnök elmondása szerint a kormány elkötelezte magát, hogy olyan országot csinál Szlovákiából, ahol mindenki szívesen él majd. „Egy évvel ezelőtt léptünk erre az útra. Azóta nagyon sokat tanultunk, és okultunk a hibáinkból is” – jelentette ki Heger, hozzátéve: folyatják az ország megtisztítását és megújítását.

Heger szerint Szlovákia olyan ország, amelynek a történelme megmutatta: alkalmas rá, hogy sikeres legyen. „Ez a mi célunk. Erős felhatalmazást kaptunk a szlovák állampolgároktól. Emellett van egy erős tervünk is, és itt nem csak a kormányprogramra, hanem az újjáépítési tervre is gondolok, amely egy útmutató ahhoz, hogyan tegyük sikeressé Szlovákiát” – állapította meg az új miniszterelnök.

Eduard Heger kormánya

GALÉRIA: Čaputová kinevezte Eduard Heger kormányát

Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő csütörtök délelőtt kinevezte az új kormányt – Eduard Heger (OĽaNO) mától hivatalosan is Szlovákia új miniszterelnöke.

Heger az újonnan kinevezett miniszter asszonyoknak és minisztereknek azt üzente, hogy egyformán fontosak neki és a kormánynak is. „Bízom benne, hogy továbbra is összetart minket az állampolgárokkal szembeni felelősségtudatunk és az egy éve belénk helyezett bizalom” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint az emberek tetteket és eredményeket várnak a kabinettől.

Heger az állampolgárokon kívül az elnök asszony bizalmát is megköszönte. Köszönetet mondott Igor Matovič (OĽaNO) volt kormányfőnek is, aki a jelenlegi kormányban a pénzügyminiszteri funkciót fogja betölteni, továbbá az OĽaNO mozgalomnak és a koalíciós képviselőknek, akik az aláírásukkal támogatták a kormányt.

Bevezető
Pozsony |

Eduard Heger (OĽaNO), az új kormányfő bízik benne, hogy a kormánya stabil, összetartó lesz, és a működését a kölcsönös bizalom fogja meghatározni – jelentette ki azután, hogy Zuzana Čaputová államfő csütörtökön kinevezte a kormányát.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment