Search by category:
Egyéb kategória

Júniusban végső döntés születhet a vágsellyei elterelőútról

Júniusban végső döntés születhet a vágsellyei elterelőútról
Száz Ildikó
2021. 04. 01., cs – 13:24

2021. április 1., csütörtök – 18:30
Képarchívum

Friss ikon
Off

Törzs

Március 8-án dudálással és forgalomlassítással tiltakoztak a városi hivatal dolgozói és a vágsellyei lakosok az ellen, hogy megvonták az európai uniós támogatást az eddig prioritásnak tartott elkerülőút megépítésére. A város vezetése és az elterelőút megépítését több mint egy évtizede sürgető lakosok számára érthetetlen volt, miért döntött így a minisztérium, miután megtörtént a telekfelvásárlás, kiadták az építési engedélyt, ugyanakkor folyamatban van a közbeszerzési eljárás. A szerda délutáni, városházán tartott egyeztetést követő rögtönzött sajtótájékoztatón Andrej Doležal elmondta, nem az a vita tárgya, hogy megépítik-e az elkerülőutat. „Az építési engedélyen van a hangsúly, amelyet még nem adtak ki az elkerülőút egyik szakaszára. Ha ezt a problémát sikerül megoldani, június 30-án visszatérek és ezt követően döntünk arról, hogyan tovább. Vágsellye eddig várt, várjon még az építési engedély jóváhagyásáig” – hangsúlyozta Doležal. A közlekedésügyi minisztérium szeretné felgyorsítani a folyamatot, de addig semmiképpen sem valósulhat meg a beruházás, míg az első néhány kilométert illetően hiányzik a területi döntés az építkezés elhelyezéséről és az építési engedély. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy hibák történtek a múltban az ügyintézés során. Egyelőre még nem csoportosították át az európai uniótól kapott támogatást, de az építési engedély jóváhagyása nélkül nem fordíthatják a vágsellyei elkerülőút megépítésére sem. Jozef Belický, Vágsellye polgármestere elmondta, három hónapjuk van arra, hogy az építési engedélyt megszerezzék, ebben az esetben van remény arra, hogy a beruházás az eredeti támogatásból valósuljon meg.

Ha ez nem sikerül, új közbeszerzési eljárás indul, és az eredetileg tervezett projektet két részre osztják. Háromnegyed éven belül a második, jóváhagyott szakaszra is kijelölhetik a kivitelezőt.

Bevezető
Vágsellye |

Március utolsó napján tett látogatást a vágsellyei városházán Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter, hogy tárgyaljon a város vezetésével az elkerülőút megépítéséről. A tárca vezetője egyéb elfoglaltságára hivatkozva nem tudott részt venni a múlt heti önkormányzati ülésen, amelyre Jozef Belický, Vágsellye polgármestere meghívta.

Címkék

Település / hely
Vágsellye

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment