Search by category:
Egyéb kategória

Kalmár és Schäfer nélkül a DAC Zsolnán

Kalmár és Schäfer nélkül a DAC Zsolnán
Orosky Tamás
2021. 04. 02., p – 18:39

2021. április 4., vasárnap – 14:00
DAC

Friss ikon
Off

Törzs

A két csapat idei egymás elleni mérlege a zsolnaiak javára billen: az alapszakaszban hazai pályán 4:1-re legyőzték a DAC-ot, február végén pedig 1:1-es döntetlent értek el a MOL Arénában. Ugyanakkor a 4:1-es vereséget megelőzően a DAC 12 mérkőzésen és négy éven keresztül maradt veretlen az egymás elleni párharcok során.

„Nagyon fiatal és jó csapatuk van – mondta Andrija Balic, a DAC középpályása a klubhonlapnak a zsolnaiakról. – Ellenünk nem futballoznak olyan támadó szellemben, mint másokkal szemben, de egy kombinatív együttesről beszélünk, jó játékosokkal. Nehéz összecsapásra számítok a műfüvön, de a három 
pontért utazunk oda.”

Biztossá vált, hogy a válogatottszünet alatt megsérült Schäfer András és Kalmár Zsolt sem lesz ott a vasárnapi bajnokin. Schäfer a magyar válogatott egyik edzésén, a Lengyelország elleni mérkőzés utáni napon vált harcképtelenné. „Nincs szakadás és a szalagnak sincs komoly baja. Nem kell műtét, úgyhogy nagyjából három hetet kell kihagynom, de azért én megpróbálom ezt csökkenteni” – árulta el Schäfer a Digi Sport Reggeli Start tegnapi műsorában.

Kalmár Zsolt az Andorra elleni vb-selejtező első félidejében szenvedett súlyosnak tűnő sérülést. A DAC csapatkapitánya a klub Facebook-oldalán közölt beszélgetésben elmondta, szerencsére az ő esetében sincs szó szalagszakadásról (azóta kiderült, hogy tévedett), és reményei szerint május végén, azaz még az idei szezonban visszatérhet a pályára. Hogy pontosan mennyit kell kihagynia, az a mai, specialistánál tett látogatása során dől el.

Bernd Storck vezetőedző dolgát a magyar páros sérülésén kívül a keret egyes tagjainak fáradtsága is nehezítheti: a két panamai szélsőbekk, Eric Davis és César Blackman hosszú utazás után tért haza a tengerentúlról (hazájuk válogatottjában előbbi két, utóbbi egy vb-selejtezőt játszott végig), míg a moldovai Ion Nicoleascu három meccset is abszolvált az elmúlt héten.

A zsolnaiak hátránya jelenleg hat pont a második helyen álló dunaszerdahelyiekkel szemben, azaz egy vasárnapi győzelemmel már lőtávolságon belülre kerülhetnek. 

Bevezető
Dunaszerdahely |

A DAC labdarúgócsapata vasárnap 16.00-kor Zsolnán lép pályára a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 3. fordulójában. A dunaszerdahelyiek két magyar kulcsjátékosuk nélkül utaznak az MŠK otthonába.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment