Search by category:
Egyéb kategória

Színes lett a BRIT Awards jelöltjeinek palettája

Színes lett a BRIT Awards jelöltjeinek palettája
Juhász Katalin
2021. 04. 02., p – 12:57

2021. április 2., péntek – 13:45
ddd

Friss ikon
Off

Törzs

A nők viszik a prímet: Dua Lipa, Celeste és Arlo Parks is három-három jelöléssel várja a gálát. A három brit énekes két kategóriában is versenybe száll egymással: a legjobb női előadó és a legjobb album kategóriákban. Utóbbiban Dua Lipa a Future Nostalgia, Celeste a Not Your Muse, Parks a Collapsed in Sunbeams, míg Jessie Ware a What’s Your Pleasure?, J Hus pedig a Big Conspiracy című albumáért kaphat díjat.

Dua Lipa, aki fel is fog lépni a díjátadó ceremónián, a legjobb brit kislemez díjára is esélyes Physical című dalával.
Parks és Celeste a Bicep nevű duóval, Joel Corry
DJ-vel és a Young T & Bugsey hip-hop duóval verseng a legjobb feltörekvő művész kategóriában.

Corry további két díjra, a legjobb brit kislemez és a legjobb férfi szólóelőadónak járó elismerésre is esélyes.
A legjobb női előadó kategória jelöltjei továbbá Ware és Lianne La Havas, míg a férfiak mezőnyében J Hus, Yungblud, AJ Tracey és Headie One is esélyes.

A legjobb brit zenei formáció jelöltjei a Bicep, a Biffy Clyro, a Little Mix, a The 1975 és Young T & Bugsey – ez a kategória okozta a legnagyobb meglepetést, mivel a két veterán (Biffy Clyro, The 1975) mellett a többiek az utóbbi évben törtek fel. Mivel a Brit Awards szakmai díj, szinte mindig akad egy-két olyan jelölt, akinek albuma csak ezután kerül reflektorfénybe, illetve az eladási listák élvonalába.

Ariana Grande, Billie Eilish, Taylor Swift, Miley Cyrus és Cardi B alkotják a legjobb nemzetközi női szóló előadó díjára esélyesek mezőnyét, itt nincs mit csodálkoznunk, bejött a papírforma.

A legjobb nemzetközi férfi szóló előadó kategória jelöltjei Bruce Springsteen, a The Weeknd, a Tame Impala, Childish Gambino és a friss Grammy-díjas Burna Boy. Műfaji szempontból talán ez a kategória a legszínesebb, bár a Tame Impalát a rend kedvéért még mindig zenekarnak kellene tekinteni, hiába köztudott, hogy szinte mindent Kevin Parker csinál benne. Annál is inkább, mivel 2016-ban zenekarként győztek a nemzetközi kategóriában.

A dél-koreai BTS idén kapta első Brit Awards-jelölését. A slágerlistákat uraló K-pop szenzáció szintén zeneileg rendkívül eltérő stílusban mozgó nemzetközi kollégákkal került egy kategóriába: a Fontaines D.C., a Foo Fighters, a Haim és a Run The Jewels formációkkal. 

Bevezető
London |

A szokásos februári időpontról május 11-re csúsztatták a Brit Awards díjátadó gáláját, de még mindig nem tudni, beengedhetnek-e közönséget is londoni O2 Arénéba. Örvendetes tény, hogy a legfontosabb brit zenei díj jelöltjeinek listája talán még sosem volt ilyen tarka, mint idén – akár a zenei stílusokat, akár az előadók bőrszínét nézzük.

Címkék

Település / hely
London

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment