Search by category:
Egyéb kategória

Vízágyúkkal oszlatott fel egy illegális partit a rendőrség Brüsszelben

Vízágyúkkal oszlatott fel egy illegális partit a rendőrség Brüsszelben
Hegedűs Norbert
2021. 04. 02., p – 09:13

2021. április 2., péntek – 10:46
b

Friss ikon
Off

Törzs

A beszámolók szerint a hatóságok a vízágyúk mellett könnygázt, lovasrendőröket és drónokat is bevetettek, miután a belga főváros melletti erdőben mulatozók a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, többen üvegekkel dobálták a kiérkező rendfenntartókat.

A rendezvényen legalább kétezren vettek részt, egyes jelentések szerint akár ötezren is lehettek.

A sajtó szerint az illegális összejövetelt a Facebookon hirdette meg egy anonim szervező április elseje, a bolondok napja alkalmából, azonban sokan azért vettek részt rajta, hogy tiltakozzanak a szigorú járványügyi korlátozások ellen. Az eseményen főként fiatalok voltak jelen, a zenét ismert DJ-k szolgáltatták.

A koronavírus-járvány miatt hozott belga intézkedések között a tanítási intézmények, a nem alapvető árucikkeket árusító üzletek és vendéglátóhelyek bezárása, a nem feltétlenül szükséges külföldi utazások korlátozása, valamint éjszakai kijárási tilalom is szerepel. A belga közegészségügyi intézet szerdán publikált statisztikái szerint az új fertőzések száma 14, a kórházi felvételeké pedig 22 százalékkal nőtt az elmúlt egy hétben.

Bevezető

Brüsszelben vízágyukkal oszlatott fel a rohamrendőrség csütörtökön egy több ezer résztvevős szabadtéri partit, amelyet a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendelkezések ellenére tartottak meg – jelentette a helyi sajtó.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment