Search by category:
Egyéb kategória

Zajlik a tereprendezés a dunaradványi kompkikötő építésénél

Zajlik a tereprendezés a dunaradványi kompkikötő építésénél
Vataščin Péter
2021. 04. 02., p – 10:35

2021. április 2., péntek – 15:00
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Jól kirajzolódik már a radványi Duna-parton annak a területnek a körvonalai, ahol a bekötőút, a parkoló, a fogadóállomás és a rámpa fog állni. Ugyanakkor nemcsak az építkezést végző aranyosmaróti cég gépei hagytak már látható nyomot a tájon: a Duna túloldalán szabad szemmel is könnyen kivehető, hogy Neszmélyen is zajlanak a munkálatok.

Mint ismeretes, a két község közt létrejövő kompösszeköttetés nagyjából 40 kilométernyi kerülőutat fog kiváltani, emellett a tervek szerint újabb lendületet adhat a környék turizmusának is. A párkányi és a komáromi hidak közti folyószakaszon jelenleg egyedül Karva és Lábatlan között van személyforgalom lebonyolítására szolgáló kompösszköttetés, ám az nem vehető idénybe gépjárművekkel, másfelől pedig csak szezonálisan működik.

Radvány

Leírás

A bekötőút nyomvonala, amely a 63-as főúthoz fog csatlakozni

A projekt a Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával valósul meg – emlékeztetett a kivitelezés kapcsán kibocsájtott sajtóhírben az Ister-Granum EGTC, amely a beruházás szlovákiai részéért felelős. Magyarországon a kivitelezést a NIF Zrt. Végzi. A komp beszerzéséért és üzemeltetéséért a Magyar Közút NZrt. felel.

A tervek szerint még az idei évben befejeződik az építkezés mind Dunaradványon, mind Neszmélyen. A kompközlekedés elindulására 2022-ben lehet számítani.

Radvány

Leírás

Ilyen kompok fognak közlekedni Dunaradványnál (forrás: Ister-Granum EGTC)

Bevezető
Dunaradvány |

A napokban átadták a munkaterületet a kivitelező cégnek. A túlparti Neszmélyen is zajlik már az építkezés.

Település / hely
Dunaradvány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment