Search by category:
Egyéb kategória

GALÉRIA: Gólgazdag döntetlent játszott a DAC az MŠK Žilina otthonában

GALÉRIA: Gólgazdag döntetlent játszott a DAC az MŠK Žilina otthonában
Hegedűs Norbert
2021. 04. 04., v – 17:54

2021. április 4., vasárnap – 17:54
dac

Friss ikon
Off

Törzs

A DAC a sérült Kalmár Zsolt és Schäfer András nélkül lépett pályára Zsolnán, valamint Marko Divkovic is csak a cserepadon ült. Helyettük Niklas Sommer, Yhoan Andzouana és Sebastian Nebyla lépett pályára.

Az első nagy helyzet a hazaiaké volt, a 18 éves Adrian Kaprálik eresztette meg egy technikás lövést, ami csak centikkel kerülte el Martin Jedlička kapuját. Nem sokkal később Enis Fazlagic eresztett meg egy lövést, de Jedlička a helyén volt. A dunaszerdahelyieknél Ramírez jutott el lövésig, azonban Samuel Petráš védett, ahogy Andrej Balic lövésénél is.

Andzouana kapott jó labdát bal szélen Davistől, bátran betört a hazaiak tizenhatosába, ám a bombájába belevetődtek a védők.

A 22. percben ismét Andzouana volt az egyik főszereplő, aki már az első percektől aktívan játszott, próbált rászolgálni Bernd Storck bizalmára. Két védő között nagyszerűen ugratta ki Ramírezt, aki nem hibázott és Petráš kapus mellett a hálóba passzolt – 0:1.

Egy perccel később már két gólos is lehetett volna a DAC vezetése: Blackman húzta meg a jobb szélén, lapos lövése elsüvített a kapufa mellett. Majd Balic és Blackman játszott össze, a horvát gurította a kapu elé a labdát, amiről csak centikkel maradt le a szélső. A következő beadásból pedig Sebastian Nebyla találta el a félsőlécet. A hazaiak részéről Ján Bernát veszélyeztetett. A 30. percben már jött az egyenlítés: Matúš Rusnák kétszer is megforgatta Eric Davist, a lapos beadását pedig Dávid Ďuriš passzolta a kapuba – 1:1.

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC Zsolnán
2021. 04. 04., v – 17:56
Hegedűs Norbert

Gallery images
d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

d

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

Három perccel később már ismét vezetett a DAC, de milyen góllal! Andrija Balic csodálatos lövéssel pókhálózta ki Petráš kapujának jobb felső sarkát – 1:2. Valószínűleg ismét DAC-játékos kezébe kerül a hónap gólja cím.

Azonban nem sokáig örülhettek a dunaszerdahelyiek, szinte a középkezdés utáni akcióból egyenlítettek a hazaiak. Eric Davis követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül. Michal Smolák kikérte a videóbíró segítségét, amit április1-től már a Fortuna Ligában is használnak, majd a büntetőt ítélt, amit Kurminowski magabiztosan értékesített – 2:2.

És még az első félidőben átvette a vezetést az MŠK. Ján Bernát forgatta meg a ritka gyenge napot kifogó Davist, a centerét pedig Dávid Ďuriš ezúttal fejjel továbbította a kapuba – 3:2.

meccs első félideje nem a biztos védekezésről szólt. Az első félidő legvégén jött az újabb egyenlítést. Blackman adta a gólpasszt, Ramírez pedig védhetetlenül bombázott a hazaiak kapujába – 3:3.

Az 53. percben a zsolnaiak addig addig kevergettek a dunaszerdahelyiek tizenhatosában amíg Miroslav Gono eljutott lövésig, de Jedličknagyot védett, a kipattanót pedig Dominik Kružliak vágta ki majdnem a stadionból is.

A második félidő első fele is élvezetes futballt hozott, mindkét oldalon volt kisebb-nagyobb helyzet. A hazaiak részéről Gono jutott el lövésig, a vendégeknél pedig Ramírez és Blackman is tesztelte Petrášt. A 69. percben Sebastian Nebyla helyén hosszú kihagyás után Siedney Friede lépett pályára.

A 84. percben debütált a dunaszerdahelyi mezben Brahim Moumou, aki a begörcsölt Cesar Blackmant váltotta.

meccs végén leginkább a küzdésé volt a főszerep, végül maradt a 3:3-as döntetlen. Ez azt jelenti, hogy maradt a két csapat között a 6 pontos különbség, a DAC pedig továbbra is a második a bajnokságban.

Bevezető

A DAC a labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 3. fordulójában egy parádés első félidő után 3:3-as döntetlent játszott az MŠK Žilinia otthonában.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros György

Read More

Post Comment