Search by category:
Egyéb kategória

Jövő héttől már csak két járás tartozik a feketével jelöltek közé

Jövő héttől már csak két járás tartozik a feketével jelöltek közé
Mészáros Richárd
2021. 04. 06., k – 22:20

2021. április 7., szerda – 07:00
koronavírus

Friss ikon
Off

Törzs

Az elmúlt napokban tartósan háromezer alá süllyedt a kórházi ellátásra szorulók száma, az egészségügyi tárca tájékoztatása szerint pedig amennyiben sikerül megtartani ezt a pozitív irányvonalat, április 19-től fokozatosan a vörös fázisba léphet Szlovákia. Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a hazai járványhelyzet a koronavírus terjedését célzó intézkedések következetes betartása miatt javul.

A tárca statisztikái szerint márciusban is csökkenő tendenciát mutatott a betegfelvétel napi átlaga a kórházakban, valamint azon esetek száma is, amikor koronavírus-pozitív vagy -gyanús páciensekhez riasztották az egészségügyi mentőszolgálatot. Az utóbbi egy hétben 1 271 ilyen esetet jegyeztek. 

01

Feketével jelölt járások: Kiszucaújhelyi és Poprádi járás

 

A vörössel jelölt járások: Báni, Besztercebányai, Nagybiccsei, Csacai, Gyetvai, Alsókubini, Gölnicbányai, Homonnai, Illavai, Korponai, Lőcsei, Losonci, Turócszentmártoni, Nagymihályi, Miavai, Námesztói, Vágújhelyi, Simonyi, Bazini, Poltári, Vágbesztercei, Eperjesi, Puhói, Nagyrőcei, Rimaszombati, Rózsahegyi, Szenicei, Szinnai, Ólublói, Trencséni, Stubnyafürdői, Turdossini, Varannói, Garamszentkereszti, Zsolnai és Zólyomi járás

 

A piros színnel jelöltek: Selmecbányai, Bártfai, Pozsonyi, Breznóbányai, Dunaszerdahelyi, Galántai, Galgóci, Késmárki, Komáromi, Kassai, Kassa-vidéki, Lévai, Liptószentmiklósi, Malackai, Mezőlaborci, Nyitrai, Pöstyéni, Privigyei, Rozsnyói, KIsszebeni, Vágsellyei, Szenci, Szakolcai, Szobránci, Iglói, Sztropkói, Felsővízközi, Nagytapolcsányi, Tőketerebesi, Nagyszombati, Nagykürtösi, Zsarnócai járás

 

A világos színnel jelöltek: Érsekújvári és Aranyosmaróti járás

Cím
A járások szerinti felosztás április 12-től

A minisztérium tájékoztatása szerint Szlovákiában eddig összesen 1 022 654 adag oltóanyagot használtak fel, a vakcina második dózisát 263 913 személy kapta meg. Jelentősen javult a szociális intézetek átoltottsága is – az intézmények lakóinak és dolgozóinak 74 százaléka kapta meg a vakcina első, 44 százaléka pedig már a második adagját.

Április végéig 292 500 Pfizer/BioNTech-, 80 400 Moderna-, 200 ezer AstraZeneca- és 26 400 adag Johnson&Johnson-vakcina érkezik Szlovákiába – áll a közleményben.

Bevezető
Pozsony |

Jövő héttől már csak két járásban lesz érvényben negyedfokú, fekete színű riasztás. A vörösek közé 36, a pirossal jelöltekhez pedig 39 járás tartozik majd. Elsőfokú riasztás két járásban lép érvénybe. Ami az egész ország besorolását illeti, Szlovákia továbbra is fekete fázisban marad – tájékoztatta az Új Szót az egészségügyi tárca.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Mészáros Richárd

Read More

Post Comment