Search by category:
Egyéb kategória

Kína hadgyakorlatot tart Tajvannál

Kína hadgyakorlatot tart Tajvannál
Hegedűs Norbert
2021. 04. 06., k – 14:28

2021. április 6., kedd – 14:44
kína hadsereg

Friss ikon
Off

Törzs

A tájékoztatás szerint a manőver célja „a nemzeti szuverenitás, biztonság és a fejlesztési érdekek szavatolására vonatkozó képességek fejlesztése”. A haditengerészet hozzátette, hogy a jövőben rendszeresen fognak tartani hasonló hadgyakorlatokat.

Az amerikai haditengerészet szintén kedden jelentette be, hogy a Theodore Roosevelt repülőgéphordozó és az őt kísérő hajóraj – az idén már másodszor – hajózott be a Dél-kínai-tengerre vasárnap „rutinműveletek” elvégzése céljából.

A történések a térségbéli feszültség kiéleződését jelzik megfigyelők szerint.

Kína rendszeresen megsérti a tajvani légteret és az utóbbi időben fokozta katonai tevékenységét is a sziget térségében.

A kínai kormányzat diplomáciai eszközökkel igyekszik korlátozni Tajvan mozgásterét a nemzetközi színtéren, gazdasági nyomást alkalmaz vele szemben, és gyakran tart hadgyakorlatokat a sziget közvetlen közelében. Az Egyesült Államok a legtöbb országhoz hasonlóan nem rendelkezik hivatalos diplomáciai kapcsolatokkal Tajvannal, ugyanakkor hallgatólagosan garantálja a sziget biztonságát a helyi vezetés legnagyobb fegyverbeszállítójaként.

Bevezető

Kína „rutinszerű” hadgyakorlatot tart a saját területének tartott Tajvannál repülőgéphordozó rajával – közölte a kínai haditengerészet kedden.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment