Search by category:
Egyéb kategória

27 millió embert fenyeget az éhezés a Kongói Demokratikus Köztársaságban

27 millió embert fenyeget az éhezés a Kongói Demokratikus Köztársaságban
Mészáros Richárd
2021. 04. 07., sze – 08:22

2021. április 7., szerda – 09:16
Kongói Demokratikus Köztársaság

Friss ikon
Off

Törzs

A világszervezet Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és  Élelmezési Világprogramja (WFP) által közösen készített kutatásban a mintegy 87 milliós afrikai ország lakosságának csaknem egyharmada került az integrált élelmezésbiztonsági skála (IPC) vészhelyzeti besorolásába.

A jelentés szerint az élelmiszerhiány leginkább a menekülteket, a lakhelyüket elhagyni kényszerülőket és a különböző természeti katasztrófák áldozatait érinti, ám kiemeli a fegyveres konfliktusok szerepét is – különösen az ország keleti felében – mint az éhínség egyik okát, illetve a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesést is.

Aristide Ongone Obame, a FAO kongói megbízottja kiemelte: az éhínség felszámolásának egyik módja az élelmiszertermesztés, illetve az állattartás támogatása, a szervezet pedig a jövőben 1,1 millió kongóinak kíván ebben segítséget nyújtani. Kiemelte: közeledik az év legfontosabb mezőgazdasági időszaka, ezért nincs vesztegetnivaló idő.

„A társadalmi és a politikai stabilitás szintén alapvető fontosságú az élelmiszerbiztonság eléréseben” – tette hozzá.

Bevezető

Több mint 27 millió embert fenyeget súlyos éhínség a Kongói Demokratikus Köztársaságban – derül ki az ENSZ szevezeteinek helyi idő szerint kedden közzétett jelentéséből.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment