Search by category:
Egyéb kategória

Gyakori fogás a határon a kábítószer

Gyakori fogás a határon a kábítószer
Mészáros Richárd
2021. 04. 07., sze – 09:24

2021. április 7., szerda – 11:34
Gyakori fogás a határon a kábítószer

Friss ikon
Off

Törzs

Március 29-én nem sokkal ebéd után akart Magyarországra hajtani szlovák rendszámú személygépkocsijával a 41 éves győri P. Ákos. A rendőrök a jármű csomagtartójában és az utasterében elrejtve – fóliába csomagolva – nagyobb mennyiségű kábítószergyanús zöld növényi származékot találtak. A férfi pénztárcájából gyorszáró nylonban lévő, valamint alufóliába csomagolt fehér színű kábítószergyanús anyagok kerültek elő. Összesen hat kilogrammnyi anyagot mértek nála a rendőrök, amit lefoglaltak, s a férfit őrizetbe vették.

Hozzá képest – másnap – „kispályásokat” fogtak a vámosszabadi átkelőnél a Készenléti Rendőrség járőrei. Egy utcai terepjáróval, vagyis SUV-val szeretett volna Magyarországra hajtani a szlovák rendszámú autó 24 éves sofőrje és és 21 éves utasa. A rendőrök igazoltatták őket, majd zavart viselkedésük miatt átvizsgálták az autót is. Ennek során a Range Rover (a legújabb típusok ára 102 ezer euró felett kezdődik) első ajtajának tárolórekeszében kábítószergyanús növényi származékot találtak, amit lefoglaltak. A győri rendőrkapitányságra előállították mindkét szlovák férfit, akik elismerték a tiltott szer birtoklását, egyiküknél a drogteszt is pozitív lett, így a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt kérdeztük: utóbbi esetben bebizonyosodott-e már, hogy valóban kábítószer volt a gépjárműben. „A kábítószergyanús anyag szakértői vizsgálata jelenleg folyamatban van.” Megtudtuk: a két szlovákiai férfi a kihallgatás után hazatérhetett. „Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-birtoklás vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, amelyben V. Bálintot és S. Andrást 2021. március 30-án gyanúsítottként hallgatták ki. A személyek kihallgatásukat követően a rendőrségről szabadon távozhattak.”

A rendőrség kérdésünkre még hozzátette: a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén vámosszabadi határátkelőhelyen tartott rendőri ellenőrzések során – a Magyarországra belépő gépjárművekben – kollégáink gyakorta lelnek fel kábítószergyanús anyagot, amelyekkel összefüggésben az illetékes hatóság büntetőeljárást indít.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság március 24- én egy körözött szlovák állampolgárt fogott el egy rajkai társasházban. Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a szlovák hatóság, valamint garázdaság elkövetésének gyanúja miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság körözte. Nadrágja zsebében két tasakban kábítószergyanús anyagot találtak.

Cím
Rajkán is volt letartóztatás

Bevezető
Pozsony |

Két nap alatt hárman is szlovák rendszámú autóban lévő droggal buktak le a vámosszabadi határátkelőnél, Győr felé tartva. Múlt hétfőn az egyikben 6 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak, másnap pedig egy nagy értékű utcai terepjáró sofőrje és utasa ismerte el, tiltott szer van náluk – egyiküknél a drogteszt is pozitív lett a délelőtti órákban.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment