Search by category:
Egyéb kategória

Várólistásokat is oltanak Dunaszerdahelyen

Várólistásokat is oltanak Dunaszerdahelyen
Ibos Emese
2021. 04. 07., sze – 10:15

2021. április 7., szerda – 14:00
Dunaszerdahely

Friss ikon
Off

Törzs

Az ünnep miatt csak szombaton tartottak nyitva a központok, ahol először fogadták a cakarentt.sk-n kialakított várólistára jelentkező krónikus betegeket. Közel négyezer-háromszázan kapták meg az AstraZeneca Covid-19 elleni vakcináját a három megyei oltóponton, Nagyszombatban, Szakolcán és Dunaszerdahelyen. A legtöbben a csallóközi központban jutottak oltáshoz, több mint ezerhatszázan. Háromszázötven krónikus beteg kapta meg a védettséget adó vakcinát. A megyei honlapon a 18 évnél idősebb egészségkárosult, vagy krónikus beteg lakók jelentkezhetnek a várólistára, valamint olyan 50 évnél idősebb emberek, akik munkájuk miatt közvetlen kapcsolatba kerülnek vevőkkel, utasokkal. Az eredeti tervek szerint több embert várhattak szombaton a megyei oltópontokra, ugyanis voltak olyanok, akik a szombati időpontot jelző üzenet után újabbat kaptak – jövő heti időponttal. Így járt egy olvasónk is, akit szerdán értesítettek arról, hogy szombaton megkapja a vakcinát a dunaszerdahelyi oltóponton. Csütörtökön azonban egy újabb SMS-ben már egy héttel későbbi időpontot tüntettek fel.

„Az egészségügyi minisztérium tudakozó vonalán kértem tájékoztatást, azt közölték, hogy a második SMS érvényes, így most szombaton az elsők között kaphatom meg a vakcinát” – közölte olvasónk.

Dunaszerdahelyen egynaposra rövidült a tesztelés a húsvét miatt, de megduplázták a szűrőállomások kapacitását, így 5222 mintavételt végeztek el, közülük 4 mutatott pozitív eredményt. A városban tovább csökkent a fertőzöttségi arány, ami a hétvégi eredmények szerint 0,076 százalék. Bősön az egy héttel ezelőtti növekvő tendencia után ismét jelentősen visszaesett a pozitív személyek aránya, 0,03 százalékos fertőzöttségi szinttel zárták a húsvéti tesztelést. 3258-ból egy minta volt pozitív, míg az előző héten hét fertőzöttet szűrtek ki. 

A járásban működő 15 állandó mintavételi pontok nagy részébe már nem lehet online időpontot foglalni. Az egészségügyi minisztérium honlapján olvasható információk szerint Dunaszerdahelyen csak a kórházban él az online előjegyzés az antigéntesztelésre. Nagymegyeren a város által üzemeltetett mintavételi helyen, Somorján négy tesztponton lehet továbbra is regisztrálni.

Bevezető
Dunaszerdahely |

A hétvégén folytatódott a szűrés és a koronavírus elleni oltás a tesztelőhelyeken, valamint a megyei oltópontokon. Először alkalmazták a várólistát a megyei oltóhelyeken, így a fiatalabb krónikus betegek is vakcinához juthattak.

Címkék

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment