Search by category:
Egyéb kategória

Motoros fegyveresek gyilkoltak meg egy bűnügyi újságírót Görögországban

Motoros fegyveresek gyilkoltak meg egy bűnügyi újságírót Görögországban
Hegedűs Norbert
2021. 04. 10., szo – 18:31

2021. április 10., szombat – 18:31
Jórgosz Karaivaz

Friss ikon
Off

Törzs

„A görög rendőrség nagyon gyorsan meg fogja találni a felelősöket, és bíróság elé állítja őket” – mondta Mihalisz Kriszokojdisz görög polgári védelmi miniszter az ERT görög állami tévécsatornának.

A tárcavezető hozzátette: találkozott Kiriakosz Micotakisz görög kormányfővel, aki az eset sürgős felderítését kérte

Eközben Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elítélte a gyilkosságot, „megvetendő, gyáva tettnek” nevezve azt. A Twitteren azt írta: Európa kiáll a szabadságjogokért, amelyek közül a sajtó szabadsága az egyik legszentebb.

Karaivazt szemtanúk beszámolója szerint két, motoron érkező fegyveres gyilkolta meg pénteken az Athén egyik elővárosában, Alimoszban található otthona közelében. A bűncselekmény indítékáról egyelőre semmit sem tudni.

A rendőrség szerint az elkövetők több lövést is leadtak az 52 éves újságíróra. Karaivazzal hét lövedék végzett, míg a helyszínen eddig összesen 17 töltényhüvelyt találtak. Mivel a környéken élők a rendőrség szerint nem hallottak semmit, ezért feltételezik, hogy a lövéseket hangtompítóval ellátott fegyverből adták le.

Az újságíró a STAR TV kereskedelmi csatornának dolgozott, és főleg jogi és rendőrségi ügyek tudósításáról volt ismert hazájában. Az áldozat kollégái szerint a gyilkosok egy olyan bűnszövetkezet megrendelésére dolgozhattak, amely tevékenységével Karaivaz tudósításaiban foglalkozott.

A történtek sokban emlékeztetnek a tizenegy éve meggyilkolt Szókratisz Gioliász újságíró ügyére, akit szintén az otthona előtt öltek meg 16 lövéssel. Akkor egy szélsőbaloldali terrorszervezet jelentkezett elkövetőként.

Bevezető

Jórgosz Karaivaz bűnügyi újságíró meggyilkolásának mielőbbi felderítését ígérte az athéni kormány szombaton.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment