Search by category:
Egyéb kategória

Kevesebb a Covid-beteg a dunaszerdahelyi kórházban

Kevesebb a Covid-beteg a dunaszerdahelyi kórházban
Kiss Bartalos Éva
2021. 04. 12., h – 14:56

2021. április 12., hétfő – 15:06
oltás

Friss ikon
Off

Törzs

A hét elején huszonkét beteget ápoltak a covid-osztályon. Bock Sylviától, a kórház igazgatójától megtudtuk, hogy egyikük sem szorul gépi lélegeztetésre, viszont  néhányan közülük oxigénterápiát igényelnek. Decemberben volt utoljára ilyen alacsony a páciensek száma. A dunaszerdahelyi kórházban az elmúlt hónapokban három covid-osztályt alakítottak ki, a legsúlyosabb járványhelyzetben nyolcvan beteget is ápoltak az intézményben. A csökkenésnek köszönhetően azonban a jövő héttől már csak egy, 30 ágyas osztályt kell fenntartani  a koronavírusos betegeknek. „A háromból az egyik osztályt már a múlthéten visszaadtuk, a válságstáb ülésén úgy döntöttünk, hogy a jövő héttől csak egy osztály marad. December közepén volt utoljára ennyi betegünk, akkor jött az első utasítás, hogy emelni kell az ágyak számát, januárban és februárban pedig már három covid-osztályunk volt. Március közepéig volt a legrosszabb a helyzet. Most könnyebb időszak van.

Reméljük, hogy a húsvét miatt nem nő majd a betegek száma, ez csak a jövő héten derül ki“ – nyilatkozta Bock Sylvia.

Az igazgató szerint már túl vannak a járvány csúcsán, és abban bíznak, hogy nem romlik majd a helyzet. A hétvégi tesztelés eredményei is reményt adnak. Dunaszerdahelyen 3 454, Bősön 3 493 mintát vettek a hétvégén, ezek közül egy sem volt pozitív.

A hétvégén folytatódott az oltás a nagy kapacitású, megyei önkormányzat által működtetett oltóközpontban. Dunaszerdahelyen több mint háromezer 50 és 60 év közötti lakos kapta meg az AstraZeneca vakcináját. A 60 évesnél idősebbek a kórházakban kaphatják meg a Pfizer koronavírus elleni vakcináját, itt azonban torlódás alakult ki, mivel nincs elég oltóanyag. Dunaszerdahelyen naponta 360 oltást tudnának beadni a 3 rendelőben, Bock Sylvia azt mondta, hogy a minisztérium napi 300-ra csökkentette a kapacitást. „A múlt hét végéig a 70 évnél idősebbek lekötötték a kapacitásunkat.

Most több mint háromezer 60 évnél idősebb lakos van a váróteremben, ők viszont feltehetően csak 3-4 hét múlva juthatnak nálunk vakcinához.

Ebben a hónapban ugyanis a második adagot adják be az arra várakozóknak, így naponta csak húsz-harminc új jelentkezőt tudunk fogadni“ – folytatta Bock Sylvia. 

Jana Fedáková, a kórházhálózat szóvivője közölte, hogy eddig közel 15 500 vakcinát adtak be a dunaszerdahelyi kórházban.

Bevezető
Dunaszerdahely |

Nem találtak koronavírusos beteget a hétvégi tesztelésen Dunaszerdahelyen és Bősön. A Svet Zdravia dunaszerdahelyi kórházában a három helyett már csak egy osztályt kell fenntartani a covidos betegeknek a jövő héttől.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment