Search by category:
Egyéb kategória

Növekszik a poszt-covidos betegek száma a komáromi kórházban

Növekszik a poszt-covidos betegek száma a komáromi kórházban
Vataščin Péter
2021. 04. 12., h – 13:51

2021. április 12., hétfő – 14:31
Komárom

Friss ikon
Off

Törzs

Az alkalmazottak közül jelenleg hat személy covid-pozitív. Ugyanakkor egyre több olyan pácienst lát el a kórház, amelyek poszt-covidos tünteket mutatnak. Miroslav Jaška kórházigazgató elmondta, ezek a személyek már mind átestek a koronavíruson, ám továbbra is komoly és elhúzódó egészségügyi panaszaik vannak, s az intézmény intenzív ápolást nyújtó osztályaira kerülnek. „Feltételezzük, hogy a súlyos poszt-covid szindromák leküzdése lesz az elsőrendű feladatunk követlező hetekben és hónapokban“ – mondta az igazgató.

Felújítás és vakcinák

A kórház a koronavírusos páciensek számának csökkenését arra használja ki, hogy felújítsa az oxigénvezetékeket, amellyel tovább szeretnék javítani a szolgáltatásaik minőségét. A munkálatok nagyjából két hétig tartanak majd.

Zavartalanul működik a kórház oltóközpontja, sőt, az alkalmazottak képesek lennének annál is több embert beoltani, mint ahányan jelentkeznek a vakcina felvételére. Miroslav Jaška tájékoztatása szerint kérvényezték, hogy bővíthessék a kapacitásaikat, jelenleg pedig 3600 fő vár náluk az oltásra a 60 év fölötti korcsoportból. Emellett a nyitrai nagy kapacitású oltóközpontban a következő szombaton és vasárnapon egyaránt 1700 szabad helyet tartanak még nyilván. (AGEL)

Bevezető
Komárom |

Miközben a koronavírus okozta közvetlen nyomás egyre jobban csökken: már csak 16 beteg fekszik a Covid-osztályon, közülük három fő kap lélegeztetést, míg ketten fertőzésgyanúsak.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment