Search by category:
Egyéb kategória

Pár óra leforgása alatt 17–19 fokot zuhant a hőmérséklet

Pár óra leforgása alatt 17–19 fokot zuhant a hőmérséklet
Mészáros Richárd
2021. 04. 12., h – 21:30

2021. április 12., hétfő – 21:33
időjárás eső

Friss ikon
Off

Törzs

A meteorológusok leírása szerint a hidegfronttal érkező hideg levegő szó szerint betört Délnyugat-Szlovákiába. A szél sebessége helyenként eléri a 90 km/órát is. Az előrejelzés szerint az ország többi részén is lehűl az idő, de itt a hőmérsékletsüllyedés nem lesz annyira intenzív.

Szlovákiában ezekben az órákban váltja fel a tavaszi időjárást a hideg, esős, szeles idő, egyes területeken havazhat is. A következő napokban is hasonló időre van kilátás. A SHMÚ a viharos szél, a havazás, valamint a hótorlaszok keletkezésének veszélye miatt adott ki riasztást.

Pozsonyban és a Bazini járásban másodfokú szélriasztás lépett érvénybe. A széllökések erőssége a fővárosban akár a 105 km/órát is elérheti. A szél átlagsebessége 60–70 km/óra körül alakul. A Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) a TASR hírügynökségnek megerősítette: a főváros és Pozsony megye több pontján is el kellett hárítani a viharos szél okozta károkat.

Bevezető

Pár óra leforgása alatt óriásit zuhant a hőmérséklet Szlovákiában, a délután mért 20 Celsius-fokról estére 1–3 fokra csökkent. Pozsonyban helyenként már havas eső esik. Erről a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) tájékoztatott a közösségi hálón.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment